Oh là là! Beretka se vratila i evo kako da je nosite!

20.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/beretka_cover.jpg

Verovatno prva asocijacija na Francusku modu jeste beretka. Dodajte uz nju i jedan baget i imate tipičnu sliku kako svi zamišljaju trendi (ili bezvremenske? To je jedino kod njih moguće istovremeno) Francuskinje u svakodnevnom životu. Ali ne morate da odete u Francusku da biste stavili beretku. I ne morate je nositi „damski“. Možete biti i potpuna kick ass devojka à la Bonnie iz dvojca Bonnie & Clide. Ovaj aksesoar sa druge strane u stvarnom životu nije baš toliko ustaljen i ljudi se ne odlučuju često da ga nose (osim kada putuju u Francusku, pretpostavljamo), ali kada ga je Maria Grazia Chiuri ukljuičila u Dior kolekciju i snimila kampanju u kojoj svi nose beretke ponovno interesovanje se rodilo. I to blago rečeno, zapravo počela je prava „beretka pomama“! Mi vam pomažemo da na vreme odlučite kako ćete na jesen i zimu u 2019. godini nositi svoju. Ili, ako nemate već jednu, na koji način možete da je nosite ako je kupite. I dalje je neverovatno šik i nije izgubila ništa od svog šarma. Ne bojte se da je nosite sa super slatkim naočarima ili da je kombinujete sa minđušama. Neka pripreme za modnu jesen počnu!

 

Najklasičnija varijanta je, naravno, ona od filca. Preporučujemo vam da izbegnete vajb devojčice u uniformi i odlučite se za crnu, belu ili tamno-zelenu nijansu koja će se uklopiti u minimalistički i pomalo vojnički stajling. Ko bi rekao da isti aksesoar ide jednako dobro i uz safari kombinezon i uz mini suknju i reljefne hulahopke? Dokazi su pred vama.

 

 

Sa druge strane, klasika uvek dobro izgleda kada je ne shvatate preozbiljno i (malo) je izvrnete naopačke.  I zato je beretka savršen večernji aksesoar! Modeli prekriveni šljokicama u neočekivanim bojama poput svetlo-zelene ili, zašto da ne, roze, su baš ono što vam treba da napravite iskorak iz svoje zone komfora. U krajnjoj liniji, isti filcani model možete nositi i po noći i po danu, ako mu za izlazak dodate nekoliko vintage broševa na obod. Zar ne?

 

 

Saznaj više:
Povezani članci: