Gucci Cosmogenie doneo je mračni glamur, šljokice i misteriju na jug Italije

  17.05.2022.
  RECOMMENDED

  „Žene su često na svojim telima nosile sazvežđa,“ izjavljuje Alessandro Michele. „Setite se samo Marilyn Monroe i njene haljine od kristala. Izgledala je kao prelep trag neuhvatljive komete.“ Upravo tako izgledala je Gucci Cruise kolekcija koja je sinoć predstavljena na jugu Italije. Tamna, misteriozna, puna šljokica i over the top dekoracija, motiva iz prošlosti, igre slojeva i providnih tkanina, silueta koje oživljavaju pri pokretu. Ni po čemu linearna i neodoljivo kompleksna, ovo je odeća koja je istovremeno ozbiljno promišljena ali i instagramična. 

  Seting u kom je prikazana jednako je očaravajuć. “Tražio sam mesto koje je u skladu sa mitologijom,“ objasnio je Michele. „Ovo je mesto na kom se mere i proporcije magično prepliću – na isti način na koji je odnos kragni i sako na neki svoj način može biti magičan.“ Za Michelea, misterija Castel del Monte rezonira sa njegovom sopstvenom zagonetnom kreativnošću, „koja se ispoljva kroz spajanje sazvežđa znakova i simbola.“ 

  Michele često gradi na tenziji i vitalnosti prošlosti kako bi skrojio sopstvenu verziju sadašnjeg trenutka. „Odeća je medijum, ona predstavlja slojeve jezika,“ rekao je. „Danas, „baviti se modom“ ne znači samo biti krojač (…) već se radi o životu. Moda je govor bezbroj idioma, ona je poput ogromnog hora iz kog niko ne treba da bude isključen.“ To nam je i pokazao.

  Saznaj više:
  Povezani članci: