/ 40

Prada je upravo prikazala prvu kolekciju na kojoj su zajedno radili Raf Simons i Miuccia Prada

24.09.2020.
RECOMMENDED

Upravo je održana jedna od najiščekivanijih revija sezone i ne preterujemo ako kažemo da Prada kolekcija za proleće/leto 2021. upravo to zato što je ovo debi koji zamišljamo mesecima. Raf Simons i Miuccia Prada, svako za sebe legenda, prikazali su svoj prvi zajednički rad. Vest o Simonsovom pridruživanju italijanskom brendu objavljena je u februaru i od onda nam srca kucaju brže pri samoj pomisli šta bi spoj njihovih kreativnosti mogao da donese. 

U februaru nismo mogli da znamo šta će se sve izdogađati u međuvremenu ali saradnja između Simonsa i Miuccie, konačno je pred nama i  predstavljena je u skladu sa propisima o socijalnoj distanci te snimljena i uživo puštena celom svetu. 

Minimalistički set u intenzivnoj žutoj boji bio je pozadina odeći koja istražuje motiv uniforme i raznih njenih interpretacija. Prefinjeno i fokusirano, precizno krojeno u linijama koje su svakako Prada ali donose i Simonsov zaštitni znak u vidu grafičkih printova (sa potpisom Petera Pottera) po kojim je dizajner već odavno prepoznatljiv. Tu su topovi bez rukava, ravne pantalone i kaputi uz veliku upotrebu recikliranih materijala poput najlona ali obrađenih tehnikama koje se koriste za visoku modu. Potpuno u skladu sa onim što su nam i sami poručili povodom ove kolekcije koju su nazvali „dijalogom“ i dodali da je definišu kao „a) definisanje, a zatim i redefinisanje vrednosti i ideologije, fundamentalnim ispitivanjem šta Prada zaista znači“.

Saznaj više:
Povezani članci: