Sastanci u doba korone, iliti kako da na video pozivu izgledate fantastično

  18.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/skypeshopping_cover.jpg

  Okej, puno toga ne znamo, ali jedno je jasno – u narednom periodu sastanci će se mahom dešavati online. Klik na join meeting i iz svoje dnevne sobe ćete uleteti pravo na sastanak upravnog odbora, brejnstorming vašeg tima, ili na redovni mesečni izveštaj sa klijentom… U svakom slučaju, to je doba dana kada ćete se potruditi da delujete pristojno, sabrano i spremno za nove poslovne obaveze. I izgledaćete, da… Ali velike su šanse da će to biti „samo do pola“ jer ionako vas kolege vide do ramena, ili najviše do struka. Zato smo se zabavili i složili nekoliko kombinacija koje su doslovno Frankenštajn poslovnog i kućnog stila, ali su prezabavne! I udobne, i profesionalne baš koliko je potrebno. Inspirišite se i zablistajte na sledećem sastanku!

  P.S.

  Ukoliko nagovorite kolege da koriste Zoom za konferencijske pozive otkrićemo vam da tamo postoji – filter! Da, baš onakav kakve sve bjuti influenserke koriste na Instagramu, nazovite nas sujetnim ali malo digitalnog blura nije loše tokom ovih stresnih vremena. Pogledajte ka donjem levom uglu, kliknite na Video Settings, pa uključite opciju „Touch Up My Apperance“. Et voilà! Nema na čemu i drugi put.

  Jutarnji brifing

  Energija je na visokom nivou, ceo dan je pred vama. Svi prisutni imaju šolju jake kafe u ruci i prelazite sve dnevne obaveze stavku po stavku. Pojavite se na pozivu u kombinaciji printova koji će momentalno u ljudima probuditi optimizam i veru da će sve na kraju biti okej (i biće!). A oni ne moraju da znaju da ste zaboravili pidžamu i da su te Love Stories gaćice previše lepe da bi bile skrivene. Samo pažnja – ne ustajte ni po cenu života.

  Mesečni sastanak

  Ovo je jedan od onih sastanaka kada će se uključiti i nekoliko šefova. Očekuje se da budete brzi, precizni i iznesete tražene podatke. Zato čak i dok ste kod kuće sako je obavezan kao znak da sve shvatate ozbiljno. No, pošto je vandredno stanje donji deo satenske pidžame je sasvim dobar izbor, a čarapice su tu da pokažete da je ostalo još duha u vama. Verovatno će vam se ova udobna kombinacija dopasti toliko da ćete poželeti da je ponesete u ofis kada sve prođe, ipak nemojte.

  Vandredni sastanak

  Novi izveštaji su tu i uprkos krizi brojke su dobre? Pa bravo, to zaslužuje da se svi momentalno uključite na video poziv. U ovakvim danima visok moral je odlična motivacija da tim ostane na istom nivou iz nedelje u nedelju i ne poklekne duhom. Košulja od šljokica je smeo izbor, ali ovo su čudna vremena, tako da slobodno pozovite kolege i nazdravite čašom penušca u ekran.

  Saznaj više:
  Povezani članci: