Kako da ovog leta nosite maramu kao top

13.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/scarf_tops_cover.jpg

Sedamnaest godina nakon što je Christina Aguilera izazvala skandal svojom pojavom na dodeli VMA nagrada u topu koji nije bio ništa drugo do infinity marama, topovi koje na mestu drži samo jedan (ali vredan) čvor ponovo su svuda. Doduše, više niko u njima ne vidi ni „s“ od skandala, kao što se niko ne osvrće ni za preporodom trenda tangi koje vire iznad sukanja i pantalona. Ipak, marama u službi topa je, u ovoj turi, stilizovana mnogo više u „stigla-sam-u-Positano-na-svojoj-jahti“ nego „hoću-da-zasenim-Britney“ fazonu. Uparuje se isključivo sa visokim strukom, vrlo često sa šljampavim farmerkama, širokim pantalonama i šortsevima i uglavnom sa ravnim sandalama i papučama, a sve zajedno daje utisak da se jednog dana ista marama može nositi oko glave ili umesto kaiša, a već sledećeg umesto majice. Pogledajte kako ih nose Insta-devojke i spakujte nekoliko kad se sledeći put zaputite negde ovog leta.

Infinity

Originalni Christina fazon je mnogo više šik nego što zvuči na prvu loptu, zar ne? Za ovu varijantu vam treba duga ešarpa, a ne kvadratna marama (dodatni poeni za rese), lako se izvodi i tehnički je, pa, realno najsigurnija. Pogotovo ako uspevate da je obmotate i oko struka.

Retro tridesete

Pomalo zlatno doba Holivuda, pomalo pin up. Maramu zavezanu napred, kao kupaći kostim, nosite uz retro naočare, minimalnu šminku i donje delove čije je dužina ispod kolena, osim ako se od vrućine ne topi asfalt (onda je laneni šorts visokog struka sve što vam treba).

Trougao

Najviše street od svih, ovakav top bio je zaštitni znak r’n’b pevačica sa kraja devedesetih. Danas je, ipak, evoluirao od Levi’s marame na one od svile i sa bine se preselio u prve redove Nedelje mode (ali i dalje ponekad sa logo printom).

Saznaj više:
Povezani članci: