Le Smoking: kako da nosite odelo ove sezone

  17.12.2019.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/odela_cover.jpg

  “Oduvek sam smatrao da je žena u odelu više seksi nego devojka u večernjoj haljini,“ izjavio je jednom prilikom Ralph Lauren. Za one koji žele „svečanu“ opciju koja ne podrazumeva oblačenje haljine, nešto što pre liči na Biancau Jagger nego na debitantkinju sa bala, večernje odelo je tajno modno oružje, pièce de résistance bezvremenske klasike. Jednostavno. Bez bojazni da ćete negde zakačiti najlonke. I maksimalno uglađeno.

  „Idite na sve ili ništa kada su večernje kombinacije u pitanju i obucite odelo na golo telo, samo dodajte velike minđuše ili ogrlicu.“ savetuje nas Vikki Kavanagh, Buying & Merchandising direktorka na e-commerce platformi The Outnet. „Možete i da se odlučite za opuštenu varijantu i, uz patike i običnu majicu, obučete odelo na posao.“ Od najaktuelnijih tkanina do odela pravljenih po meri, BURO. za vas dešifruje nove vrste sakoa koje treba da imate na radaru – i gde da ih kupite odmah.

  BELO OD GLAVE DO PETE

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576605746971967.jpg
  @decklondon

  Omiljeni komad sa piste za proleće/leto 2020 – samo bacite pogled na revije Tom Ford, Victoria Beckham i Carolina Herrera. Definitivno je zabranjeno svima koji su skloni prosipanju ali smo svejedno oduševljeni renesansom belog odela. Ugledajte se na Arizonu Muse kako da stilizujete kombinaciju, a da ne potpadnete u „mlada na venčanju“ kategoriju. Za dodelu 2019 Fashion Awardsa, odabrala je odelo iz tri dela londonskih krojača The Deck, zalizala kosu, šminku svela na minimum i odlučila se za zlatan aksesoar. „Prsluk ispod sakoa dodaje onaj je ne sais quoi faktor,” izjavila je Daisy Knatchbull koja je osnovala The Deck. “Ali ne postoji ništa elegantnije od prsluka na golo telo ili prelepe svilene bluze kada se skine sako.“ 

  DEKADENCIJA OD PLIŠA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576605746785438.jpg
  @tomford

  “Odelo je ultra prilagodljivo, u njemu možete biti apsolutni minimalista ili najveći maksimalista, šta god poželite.“ dodaje Vikki Kavanagh. „Kada je od pliša, posebno je primamljivo za praznične žurke, pogotovo kada se upari sa najvišim mogućim štiklama i upadljivim nakitom. Ono je savršena alternativa maloj crnoj haljini.“ Nemojte se plašiti boja, ako želite da na sve ostavite utisak, probajte jarko crvenu.

  PRAVLJENO PO MERI

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576605747019222.jpg
  @kathrynsargentbespoke

  Ako ste od one vrste ljudi koja u svemu traži „ono nešto posebno“, napravite odelo po meri. „Odelo pravljeno po meri je više od običnog statusnog simbola, ono je način razmišljanja, sistem vrednosti.“ rekla je za BURO. Kathryn Sargent, prva žena sa titulom Master Tailor na legendarnoj ulici Savile Row u Londonu. “Klijenti žele da imaju nešto što je pravljeno samo za njih, savršeno izvedeno od strane veštih stručnjaka.“ Njen idealan komplet za black tie večeri je tamnoplave boje sa reverom od satena i jednim dugmetom, krojen tako da vizuelno suzi struk i izduži noge. „Ovo je i ultimativni način da se podrži održivost u modi pošto klijenti ovakva odela nose godinama.“

  NOVA KLASIKA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576605835266103.jpg
  @ysl

  “Večernje odelo je prevazišlo modu i postalo klasika“ kaže Heather Gramston, bajer za robnu kuću Browns Fashion. “Ako želite nešto zapravo klasično, probajte Jil Sander ili Toteme, a za seksi dramatičan efekat sa detaljima od kristala tu je Alexandre Vaulthier.” Naravno, crno odelo je nešto što znamo da uvek „pali“ kada želimo da izgledamo kao šik Francuskinje poput Caroline de Maigret, a detalji su ono što ga modernizuje za ovu (i sledeću) godinu. YSL Le Smoking 2.0 prekriven šljokicama je naš apsolutni favorit.

  Ovaj članak prvi put je objavljen na buro247.com

  Saznaj više:
  Povezani članci: