Ležerno i kul – nova modna uniforma propituje sva pravila stila po kojima smo živeli

  17.02.2022.

  Volim da idem kod frizera. Ne, nećemo da se lažemo, obožavam da idem kod frizera. Tu činjenicu koristi čak i moja majka pa ukoliko ima nešto neprijatno da mi sopšti zove isključivo neposredno nakon što sam izašla od Marcella pošto zna da tad ne mogu ljudski da se naljutim. E sad, mnogo volim da idem kod frizera ali jednako ne volim da se VIDI da idem kod frizera.

  Let me explain.

  U poslednje vreme me radi ravna kosa (što je valjda i normalno nakon kovrdžave sezone nefeniranja) ali tako da ne deluje “pod konac”. Ovo u prasi pak podrazumeva feniranje, pa onda peglanje (a sad mi već i popušta keratin pa postajem osetljiva na vlagu) ali zatim i obavezno stavljanje kose iza ušiju kako bi se prelomila just so, a zatim i kačenje štipaljkom kako ne bi delovala isuviše prepeglano. Rečju, volim da sve izgleda kao da sam se, eto baš takva, iskotrljala iz kreveta.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645115030491506.png

  @FILISPINA

  Da li je to moj lažljivi horoskop? Blizanac ili ne, mislim da sve ima više veze sa tim što ne želim da izgleda kao da se previše trudim oko te jedne stvari oko koje se zimi najviše trudim, a to je kosa. A sada se desilo i to da je moj dugogodišnji stav ove sezone postao pravi pravcati trend, da ne kažem pokret.

  Naravno da se uopšte ne radi o kosi kao takvoj, već o celom konceptu da svoj izgled – pa samim tim i sebe same – ne shvatamo preozbiljno. Savršeno skockani lookovi već su neko vreme stvar (modne?) prošlosti, velikim delom zahvaljujući i pandemiji koja nas je na ulice izvukla u trenerkama (iako mene lično, ne, trenerku i dalje nemam, kao ni kačket, iako nemam ništa protiv ni jednog ni drugog). “Raspareni look” postao je paradigma našeg vremena, savršen kostim za svaku ulogu koja nam je u njemu dodeljena.

  Ovo nikako ne znači da se u celoj priči izgubila priča o luksuzu ili statusnim simbolima – ona je jednostavno malo promenila oblik, da ne kažem posložila se možda malo smislenije. Ne zaboravimo da najbolje obučene “rasparene” devojke poput Zoe Kravitz ili Katie Holmes nose štrikane grudnjake od 800 dolara, ali ovi basic komadi su i voljeni i nošeni – ne samo slikani za Instagram.

  Zapravo, ono što žene koje vole ovu estetiku izdvaja od drugih jeste činjenica da zapravo cene sam dizajn, a da im nikako ne prija ideja da one same budu nečiji ukras.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645115028996679.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645115029451488.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645115028650234.jpg

  @HAILEYBSTYLE

  PRIHVATAMO NESAVRŠENOSTI U UMETNOSTI I U KREATIVI, ZBOG ČEGA JE NE BISMO PRIHVATILI I U MODI I SEBI SAMIMA? DAKLE, SLOBODNO PONESITE KAPUT KOJI OBOŽAVATE I KOJI VIŠE NE MOŽE DA SE KUPI ČAK I KADA IMA RASPARANU POSTAVU ILI FLEKU KOJA NE MOŽE DA SE SKINE – UKOLIKO CENITE DIZAJN I IZRADU, ONO ŠTA PREDSTAVLJAJU, VIŠE OD SVEGA.

  Saznaj više:
  Povezani članci: