Ove trendove nosili smo kao tinejdžeri, a sada ih želimo ponovo

  18.05.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/Cover_TinejdzTrendovi.jpg

  Spremamo sjaj za usne u tubi i plejlistu iz srednje škole! Zašto? Zato što sa savršeno slažu uz (neke) komade s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih koje sada odlučno vraćamo u svoje ormare. Pre nego što se namrštite, u ovom deljenju nosimo ih na nešto drugačiji način sa taman toliko nostalgije da veselije hodamo po ulici. Evo šta i kako stilizujemo ovog leta.

  KRATKI TOP

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1684493505213116-1.png
  BRITNEY SPEARS

  Nekada davno kratki top bio je komad bez kog nije živela nijedna devojka. Najčešće odmah ispod grudi, uvek u paru sa plitkim pantalonama (i statement kaiševima) ili suknjama niskog struka, bilo ih je u svim bojama i materijalima, od „leptira“ koji je nosila Mariah Carrey pa sve do pamučnih belih isečenih potkošulja iz ormara JLo i Britney Spears. Danas nam se na šoping listi nalaze bele potkošulje – ali nešto duže, malo iznad struka, i uvek uparene sa visokim strukom i odraslijim komadima, poput sakoa, blejzera u Chanel stilu ili minimalističkim crnim suknjama u stilu Carolyn Bessette-Kennedy i Kate Moss.

  TEKSAS NA TEKSAS

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1684493832337677-1.png
  BRITNEY SPEARS I JUSTIM TIMBERLAKE

  Over the top džins i teksas komadi ukrašeni aplikacijama (i gde treba i gde ne treba), vladali su epohom. Ko još može da zaboravi Justina i Britney u uparenim outfitima na dodeli American Music Awards 2001? Danas ih bukvalno kopiramo samo za maskembale, a za svaki dan biramo odela od teksasa, oversized blejzere i široke pantalone koje nemaju baš puno veze sa klasičnim Y2K farmerkama ili širokim košuljama i farmerkama u istoj nijansi.

  PRSLUK OD ODELA

  Usko, uže, najuže. Svi, od Rihanne pa do Paris Hilton, nosili su prsluke od odela koji samo što ne puknu (i ističu struk koji su obično negirale plitke farmerke). Ovaj komad nam se ponovo vratio u rotaciju ali na potpuno drugi način: opušteno, androgino, elegantno i kul, obično u paru sa pantalonama odela. Kontrastne kombinacije takođe dolaze u obzir, ali preuska silueta i platike farmerke nikako.

  MAKSI SUKNJA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1684494375435173-1.png
  CHRISTINA AGUILERA

  Suknja toliko niska da u njoj može samo da se stoji? Check! Šlic do kuka? Check! Apostolke na platformu? Check! Maksi suknje sa početka dvehiljaditih vratile su se na scenu ali samo po dužini. Viši struk, skupe tkanine i minimalistički gornji komadi (bilo da se radi o pripijenim topovima ili muškim košuljama) su nam danas omiljeni par.

  Saznaj više:
  Povezani članci: