Trend za kojim su svi poludeli: tie-dye! Izabrali smo za vas najbolje high street komade

  23.05.2019.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_TIE_DYE.jpg
  Evo i kako da ga nosite kao da je 2019. a ne 1999.

  Verovatno su vam prva asocijacija na ovaj trend: Woodstock, hipi majice i haljine iz 60-ih ili krop-topovi i suknje koje se nose na ravne sandale iz 90tih. Ali ove sezone tie-dye doživljava renesansu i pojavljuje se na svim revijama koje postoje.Prada, Chloé, Proenza Schouler, Paco Rabanne, Stella McCartney i R13 su poslali na piste manekenke u tie-dye komadima, a to su, odmah zatim, iskopirali high street brendovi i poslali na police svojih radnji. Znamo da nakon što ga je Beyoncé nosila na plažu, odmah su se okupili najpoznatiji influenseri na hitan sastanak na kome se raspravljalo koja su pravila za nošenje ovog trenda u 2019.

  Šalimo se. Ovo se nije desilo. Osim onog dela priče da su razlivene šare najveći trend koji možete videti u radnjama ovih dana. I da ga je B nosila na plažu. Primetićete, takođe, da se print pojavljuje u modernoj izvedbi koja vam pruža nove mogućnosti i načine na koje možete da ga nosite (a da nije outfit za muzički festival).

  Ovaj trend svakako nije bez značenja: duboko je povezan sa hipi pokretom i predstavlja određenu vrstu prkosa i protesta u današnjoj političkoj klimi, kao što je predstavljao simbol „probuđenosti“ šezdesetih. Takođe, on je odraz individualnosti. Nastao kao uradi-sam tehnika prilikom koje su se majice, haljine i ostala garderoba vezivali u čvorove, potapali u izbeljivač i tako su se dobijali jedinstveni, novi komadi koji su na sebi imali neponovljive šare. Ta vrsta originalnosti je ono što današnjoj modi nedostaje i verovatno još jedan od razloga popularnosti ovog trenda.

  Pogledajte ispod našu „psihodeličnu listu“ šoping predloga koje smo izdvojili za vas. I nosite ga kako god želite. Na samo svoj način.

  Saznaj više:
  Povezani članci: