Ukoliko ne volite sandale, evo alternativa za leto

31.07.2023.
RECOMMENDED

Zagazili smo u avgust, samo srce leta. Vreli dani su ponekad neizdrživi, ali nas iznenade i letnji pljuskovi, tek toliko da osveže i najave da letnja sezona prolazi. Neki se vraćaju sa odmora na poslove, samim tim i u svoju odeću prema smart look dress code-u koji nema razumevanja za stajliš otvorene sandale. Čak i ako ne pripadete tom korporativnom svetu koji ograničava vaše odevanje ili naprosto ne volite otvorene sandale,  verovatno će vam biti korisno da pogledate koje sve opcije nude trenutni trendovi kada je u pitanju letnja obuća sa zatvorenim prstima.

Činjenica je da su modni konzumenti već dugi niz sezona prihvatili letnju zatvorenu obuću kao alternativni pogled na letnji stajling, ali ove godine je to zaista globalni trend. Pod tim podrazumevamo da ih podjednako nose sve starosne grupe, u skoro svim klimatskim zonama, a primenjiv je uz street style i casual kombinacije.

KLOMPE

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691098176129432.jpg
@kendalljenner

Ovaj stil obuće je poslednjih godina zaista postao kultni. Klompe se lako uklapaju uz plitke komotne farmerke, kao i uz široke platnene ili lanene pantalone. Čak i ako možda niste fan ove estetike, na udobnost uvek možete da računate kada su klompe u pitanju.

BALETANKE

View this post on Instagram

A post shared by Sara Walker (@styledsara)

@styledsara

Dizajn baletanki za 2023. godinu je ipak evoluirao i otuda ne iznenađuje potpuni povratak na modnu scenu. Ono što ih čini drugačijim su pre svega dublji prednji rezovi koji vizuelno izdužuju stopalo i čine ga elegantnijim i užim. Za sofisticirane outfite sa njima nema greške.

RETRO PATIKE

@francescasaffari

Ove sezone prizivamo vajb 90ih i 2000ih, a naši ormani počinju da liče na one od pre 20 godina. Jedna od upečatljivijih kolaboracija sa ovom tematikom je Adidas x Wales Bonner, a podjednako su zastupljene sve kombinacije boja.

LOAFERICE

@kristincabad

Bejzik jesenji cipelarnik kada je poslovni look u pitanju jednostavno mora sadržati mokasine ili loaferice (kako smo ovaj termin usvojili). Ovog leta nije pogrešno prebaciti ih u letnji odeljak. Vrlo su primenjive uz smart ili high school look, a u ponudi su i dalje izdignute platforme i one sa ravnom formom. A dobra stvar je što vam neki iznenadni pljusak neće upropastiti dan ili oštetiti obuću.

Visoke potpetice

Izdignite svoj outfit (bukvalno i metaforično) uz par štikli, bilo da su u pitanju salonke ili možda mary jane sa debljom petom ili platformom. Ne postoji univerzalni trend kada je u pitanju visina i debljina štikle, podjednako su zastupljene sve vrste potpetica.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691324574878209-1.png
CHLOÉ

Ono što je definitivno dobra vest jeste to da su ovogodišnji trendovi iz kategorije klasičnog stila, pa ne treba da brinete da vam se investivija neće isplatiti jer ćete ove komade sigurno moći da nosite i narednih sezona.

Saznaj više:
Povezani članci: