MET GALA: Ovo su najčudniji modni momenti sa crvenog tepiha

  30.04.2024.
  RECOMMENDED

  Prvi ponedeljak u maju (ove godine 6. maj) rezervisan je za Met galu. Tema je davno odabrana, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, a odabrani su i hostovi: Zendaya, Bad Bunny, Jennifer Lopez i Chris Hemsworth. Cela lista zvanica poznata je samo Anni Wintour, glavnoj i odgovoroj urednici magazina Vogue, koja predsedava eventom u Metropoliten muzeju u Njujorku, u kojem će se okupiti internacionalne zvezde i prodefilovati crvenim tepihom obučeni u – navikli smo – što luđe kostime.

  Događaj koji je osnovala Eleanor Lambert 1948, Met gala do danas je postao jedan od najiščekivanijih trenutaka u modnoj industriji, ali i na internetu. Svake godine, tema izložbe koja se održava u Metropoliten muzeju služi kao inspiracija za temu na crvenom tepihu, na kojem se pojavljuju pop zvezde, glumci, influenseri i poznate ličnosti u kreacijama visoke mode ili u arhivskim odevnim predmetima. Od Christian Dior slip haljine koju je princeza Diana nosila 1996. do futurističkih kreacija u kojima se pojavljuju današnje zvezde, Met gala je fenomenalna prilika da celebrity ličnosti pokažu i nešto luđu stranu, koju retko viđamo. U nastavku predstavljamo 10 najčudnijih lookova sa dosadašnjih Met gala.

  Mačka Karla Lagerfelda na Met gali

  Karl Lagerfeld bio je tema Met gale održane 2023. godine, kada je zbog dizajnerovog čuvenog kućnog ljubimca Choupette, nekoliko ljudi došlo obučeno kao – mačka.

  Lil Nas

  2023 met gala

   

  Doja Cat

  doja cat

  Jared Leto

  jared leto macka

  Gigi Hadid

  Godinu pre toga, 2022, tema Met gale bila je In America: An Anthology of Fashion, a Gigi Hadid došla je obučena u kostim kuće Atelier Versace.

  gigi 2022

  Katy Perry – kraljica Met gale

  Katy Perry

  Camp: Notes on Fashion, bila je tema Met gale održane 2021. godine, a Katy Perry došla je obučena u dve nesvakidašnje Moschino kreacije, od kojih je jedna bila luster, a druga sendvič. S obzirom na to da je kemp bio tema, pevačica je bila jedna od zvezda koje su najbolje ispunile zadatak.

  katy perry met gala 222
  katy perry as a sandwich

  Kim Kardashian

  2021 Met Gala In America: A Lexicon of Fashion Kim Kardashian u crnom autfitu od glave do pete brenda Balenciaga

  kim kardashuan met gala 2

  Grimes

  Iste godine kad i Kim, Grimes je imala vrlo specifičan look brenda Iris Van Herpen, koji nije ništa u poređenju sa uzbuđenjem koje je izazvala godinu dana ranije kada se na crvenom tepihu pojavila prvi put sa tada dečkom, a kasnije suprugom Elonom Muskom.

  grimes 2222

  Kada je došla sa Elonom Muskom na Met galu čija je tema bila Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination, oboje su uparili izglede, a bili su inspirisani srednjim vekom.

  met gala elon musk grimes

  Alessandro Michele, Lana Del Rey i Jared Leto

  Iste godine na kojoj su na Met gali debitovali Elon Musk i Grimes, zajedno su se na crvenom tepihu pojavila Gucci lica – tadašnji kreativni direktor kuće Alessandro Michele, pevačica Lana Del Rey i glumac Jared Leto.

  jared leto met gala 5555

  Fotografije: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: