NYFW: Ovo su najupečatljivi TRENDOVI koje smo primetili

19.02.2024.
RECOMMENDED

Kao i posle svake Nedelje mode, usledilo je predvidljivo pitanje – da li je NYFW mrtav? Ipak, izgleda da je živ i zdrav. Na kraju krajeva, i Beyoncé se pojavila.

Poznata imena poput Thoma Browna i Marca Jacobsa transportovala su nas u svet koji nadmašuje očekivanja, prenoseći emocije kroz tkaninu. Tory Burch i Altuzarra su proslavili godišnjicu, dok su se Proenza Schouler i Sandy Liang izdvojili kao IT GIRL brendovi sezone.

Što se tiče istaknutih trendovi, mogle su da se uoče određene sličnosti u svim kolekcijama, od korporativne garderobe do dramatičnih krznenih kaputa. Ovo su aktuelne teme koje su vladale Nedeljom mode u Njujorku, ali i dokaz da NYFW (ipak) nije mrtav.

CORPO

Komadi koji se najviše povezuju sa korporativnim okruženjem – komplet odela i krojeni blejzeri – primećeni su na Njujorškim pistama.

544d734134c11b03844ab47adb9136c0 1
Saint Laurent FW24

MOB WIFE

O mob wife estetici smo već pisali, ali NYFW revije dokazuju ono što smo i mislili – što veće, to bolje. Barem je to filozofija kada su krzneni kaputi u pitanju.

Gabriela Hearst NYFW
Gabriela Hearst FW24
Khaite NYFW
Khaite FW24

24K ZLATO

Ljudi iz sveta mode su obično na strani srebrne ili zlatne boje, ali ove sezone je zlatna zauzela svoje mesto na pisti. Bacite pogled na revije od Jasona Wua i Proenze Schouler za inspiraciju.

Proenza Schouler NYFW
Proenza Schouler FW24

POVRATAK PENCIL SUKNJE

Suknje pencil kroja doprinose pomenutom korpo stilu, ali raznolikost koja je viđena na Njujorškoj nedelji mode zaista vredi pomenuti. Ovo više nije komad koji samo rezervisan za kancelariju, a to dokazuju modeli koji potpisuje Tory Burch ali i sportske varijante sa revije Brandona Maxwella.

Tory Burch NYFW
Tory Burch FW24

Saznaj više:
Povezani članci: