Oblačite se kao vaš partner? Saznajte šta se krije iza toga

  21.04.2024.
  RECOMMENDED

  Nekad Britney Spears i Justine Timberlake, danas Kanye West i Bianca Censori. Nekad Gigi Hadid i Zayn Malick, danas Gigi i Bradley Cooper, nekad Victoria i David Beckham, danas Victoria i David Beckham. Jasno nam je zašto se ponekad slavni parovi oblače slično ili identično, posebno na crvenom tepihu, ali zašto to rade parovi koje srećemo na ulici ili možda naši prijatelji, možda i mi sami želimo da se oblačimo kao naš partner? Stručnjak za veze, dr Nikki Goldstein ističe da usklađeno oblačenje parova predstavlja nesvesnu stvar koja se obično javlja – šest meseci od početka veze.

  – U vezi često imamo tendenciju da se poklopimo sa osobom koju upoznajemo. Da, svi smo jedinstveni, ali želimo da, kao par, izgledamo ujedinjeno i da ‘se slažemo’, istakla je Goldstein za The Huffington Post Australia.

  kanye west bianca censory partner

  Na neki način, to podseća na grupu drugarica koje se oblače slično ili koleginice na poslu, koje s vremenom počinju da liče jedna na drugu. I vrlo je verovatno da se odvija na nesvesnom nivou, to prilagođavanje je sasvim prirodno i dešava se automatski, nesvesno počinjete da menjate svoj stil kako biste se uklopili sa nekim.

  Najbolji primer za to kako partner može da utiče na nečiji lični stil jeste Kim Kardashian, koja je od jedne LA gheto vibe devojke postala izuzetno uglađena i u modnom smislu promišljena. Opet, to što se oblačila slično kao Kanye možda je bio dokaz ljubavi koju je osećala prema suprugu, možda je bio dobar marketinški potez ili njena želja da zaista izgleda drugačije.

  – S razlogom vas je neko privukao, a ako počinjete da usvajate neko partnerovo ponašanje, makar to bio i način oblačenja, indirektno poručujete da vam sedopada kako on (ili ona) radi neke stvari, priča Goldstein.

  kim kanye partner matchy

  Zanimljivo je da to nema veze samo sa garderobom. Ako vaš partner obožava neku muziku, dobijete želju da je slušate, upoznate omiljenu kinematografiju, probate jela koja voli, preuzmete neke tehnike od njega u kuhinji. A opet, ako jedan od partnera to počne da radi pasionirano i namerno, tu može da nastane problem, smatra psihološkinja.

  – Izazovno je ostati svestan i biti svoj u vezi. Ako dođe do tačke gde u nekom odnosu počinjete da gubite svoj identitet, morate da zastanete i zapitate se šta se dešava – da li preuzimate osobine svog partera zato što je on stvarno sjajan i uzoran ili zato što očajnički želite da vaša veza uspe, pa menjate neke stvari kod vas kako biste se uklopili, smatra Goldstein.

  ashton kutcher mila kunis partner

  Ponekad zaista može da bude zabavno da se oblačite kao svoj partner, duhovito, smešno, čak i emotivno, ali ako počinjete da ličite na njega, možda bi trebalo da se zaustavite jer to je niti zdravo niti kul. Na kraju krajeva, niko ne želi da izlazi sa sobom – to je dosadno.

  Fotografije: Pinterest, Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: