Pretraga

Čizme sa četvrtastim vrhom su šampioni jeseni, donosimo vam 9 najboljih

Čizme sa četvrtastim vrhom su šampioni jeseni, donosimo vam 9 najboljih

Tekst: BURO.

Nazovite ovo Bottega Veneta efektom ali od pojave papuča, sandala i mrežastih cipela sa predimenzioniranim četvrtastim vrhom koje nam je servirao Daniel Lee, malo koja druga obuća može da se probije u prvi plan. Ako ste na Instagramu, znate da se nisu pojavile ni od kuda (a možda ste i predosetili njihov dolazak). One su još jedna oda devedestim koje su u poslednje vreme poprimile mitološke razmere. Poučeni uspešnim primerom, i drugi brendovi kao što su Balenciaga i Manu Atelier, vredno daju svoj doprinos. Ok, papuče i sandale za kojima smo umirali letos zaista više ne dolaze u obzir u stvarnom životu (toliko smo bar realni) pa je vreme da se okrenemo čizmama. A ovo su najbolje od najboljih.

Na šnir

U fazonu Mary Poppins i isključivo sa tankim kožnim pertlama, ovaj model je najbolji prijatelj maksi i midi haljina i suknji. Za total lookove u svetlim bojama, odlučite se za pastelnu nijansu. 

U boji

Ako su devedesetih čizme sa četvrtastim prstima bile uglavnom crne i braon, u ovom krugu smo napredovali i uživamo u svim bojama, od suptilnih nijansi mahovine do jarkocrvene i neona. 

Animalier

Ove jeseni ne postoji it komad koji ne dolazi u nekom animal printu pa ni ovaj model čizama nije izuzetak. Od reljefa krokodilske kože do zmijskog printa u boji, ove varijacije na temu su stvorene da izdignu svako odelo na novi nivo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor