Pretraga

Umeće šopinga: Najpoželjniji modeli cipela za proleće u izvedbi high street brendova

Tekst: Jelena Karakaš

Ako mene pitate jedan od omiljenih vesnika proleća jeste vraćanje sandala u prodavnice, jer zapravo uopšte ne volim čizme (od ovoga su izuzeti modeli na štiklu špicastog vrha, koji su aposlutno nepraktični za život). I već od februara pokušavam da se rešim ravnih, džombastih čizama zahvaljujući kojima preživljavam sneg, led, pa neizbežnu kaljugu. Da imam izbora život bih provela između baletanki od šljokica, “oh tako prelepih” salonki, do sandala svih vrsta, boja i oblika. Ljubav prema cipelama ume da bude prilično skup sport, a neka optimalna formula kaže uložite u modele za koje vam se čini da će nadživeti aktuelne trendove, kao i u one koje vas aposlutno ushićuju. Za sve ostalo možete da se provučete sa manjim ulaganjem, posebno u situaciji kada svaki od it modela, u nekoj varijaciji postoji i u high street radnjama po vrlo pristupačnim cenama.

DŽINS SANDALE

Umeće šopinga: Najpoželjniji modeli cipela za proleće u izvedbi high street brendova (фото 1)

Kada Chanel u svoje ruke uzme komad koji je godinama bio ismevan kao što su sandale za turiste u sekundi ga pretvori u najpoželjniji model sezone. Prošle godine su sve trendi devojke trčale da kupe svoj par sandala u crnoj boji, a zatim je Chanel na tržište izbacio i varijantu od brušene kože koja nedoljivo podseća na džins i sve se popelo na još viši nivo modne opsednutosti. Mango je zaigrao na tom tragu i za ovu sezonu nudi skoro identične sandale u boji tamnog džnisa po ceni 5.490 dinara. Jedina razlika je mali znak sa dva ukrštena slova C, a bez toga možemo da živimo, zar ne?

DŽOMBASTE MOKASINE

Umeće šopinga: Najpoželjniji modeli cipela za proleće u izvedbi high street brendova (фото 2)

Prada mokasine sa debelim đonom su defitivno najpopularnije cipele već nekoliko meseci. I potpuno je jasno zašto, radi se o ravnim i udobnim cipelama koje izgledaju vrlo elegantno i lako mogu biti deo bilo kog finog outfita. Pomalo robusne, pomalo muževne, ali totalno kul, naravno da da bismo svi voleli da se nađu i u našem cipelarniku. Ali, čak i da uđete u borbu sa online porudžbinom i carinom, do ovog modela je teško doći, budući da je stalno u sold out kategoriji. Da nas želja mine tu je Zara rešenje, njihove mokasine (4.590 dinara) neodoljivo podsećaju na Pradine.

GUMENE SANDALE

Umeće šopinga: Najpoželjniji modeli cipela za proleće u izvedbi high street brendova (фото 3)

Gucci je uvek tu kada je potrebno dodati malo zabave u modu. Čim pogledate ovaj model gumenih papuča na štiklu u pastelnim bojama zaigraće vam osmeh na licu. Asociraju na neka prohujala vremena, a mogu lako dati nehajnu notu svakoj odevnoj kombinaciji. I Bershka dizajneri su bili tog mišljenja, pa su posudili ovaj model za svoju ponudu, po ceni od 2.990 dinara možete pazariti papuče u nekoliko boja.

ELEGANTNE JAPANKE

Umeće šopinga: Najpoželjniji modeli cipela za proleće u izvedbi high street brendova (фото 4)

Iako ovo zvuči kao oksimoron, brend The Row je uspeo u misiji da kreira japanke koje su kao stvorene za elegantne letnje stvari od lana. Baš za one dane kada želite da se obučete prijatno i udobno, ali da izgledate elegantno i sabrano. Letnji modni bingo.!Između ostalih Massimo Dutti je prepisao tu modnu formulu, pa sada možete kupiti svedene japanke sa crnim đonom po ceni od 10.990 dinara i kod njih.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor