Pretraga

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu

Tekst: Jelena Karakaš

Ako vam je nestabilno vreme ispritiskalo sve pogrešne dugmiće u glavi, u mom ste timu. Vrlo je teško zaleteti se radosno u susret novoj sezoni kada gotovo svakodnevno rovarite po već spakovanim zimskim stvarima. Red temperatura od 20 stepeni pa red ledene kiše jeste pravi recept za upadanje u letargiju i kuknjavu kako nikada neće biti bolje. Oh well. Osim što stvarno hoće. Čini se da smo preživeli krešendo produžene zimske sezone i da nas čekaju lepi dani kao stvoreni da se malo posvetimo sebi i nekim novim boljim navikama. Da li to uključuje i prolećni šoping? Još pitate! Novi komadi mogu brzo osvežiti sve vaše kombinacije, a najbolji recept za to su novi trendi aksesoari. Još ako možemo da ih pazarimo po high street cenama – misija „prolećni glanc“ će biti pobednička.

DETALJ KOJI MENJA STVAR

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 1)

Torbe jesu svima omiljen aksesoar upravo zbog svoje sposobnosti da od nas načine modne kameleone. Promenite tašnicu i ceo look dobija drugačiju notu. Zato su žene širom sveta poludele za Elleme torbom od nabrane kože u limeta-zelenoj boji. Ona čini da momentalno sve izgleda kul. Isti efekat doneće i Mango torbica koju možete poručiti po ceni od 3.990 dinara.


PRAKTIČNOST PRE SVEGA

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 2)

Najčešće jurimo po celom gradu u pokušaju da završimo sve obaveze koje smo preuzeli na sebe, pa zašto to ne bismo činili u nekim zbilja posebnim cipelama. JW Anderson papuče od filca sa upadljivom šnalom su istovremeno neodoljive i ružne i baš zato je lako pasti na njihov šarm. A gumeni ravni đon obezbeđuje udobnost neophodnu za ceo dan na nogama. Sve to važi i za Pull&Bear papuče od 4.990 dinara.


PLETENE PAPUČE

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 3)

Bottega? Naravno! Već nekoliko sezona drži apsolutni primat kad su it aksesori u pitanju, pa tako ni ovo proleće nije izuzetak. Šta je na must have spisku? Čuvene papuče kvadratnog vrha, ali ovog puta u pletenoj varijaciji od imitacije rafije. Tu je prepoznatljiva stabilna štikla od kože, a sve to u finoj bež boji. Nijansa je skoro identična i na Uterqüe pletenim papučama od rafije, a malo drugačije pletenje ćemo ignorisati zbog cene od 14.000 dinara.


KORACI KAO LAKI OBLACI

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 4)

Ko još slavi gala povratak baletanki? One su lagane, udobne, mekane, a istovremeno svakoj odevnoj kombinaciji daju utisak elegancije i sređenosti. Win – win. Isplatilo se čekati da se modni točak obrne. Ove sezone one veoma liče na prave baletske cipele, a to se može videti u Khaite modelu od fine krem kože. A ako pogledate pažljivije, isto ćete videti u Zari za 3.990 dinara.


IT TORBA

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 5)

Chloé „Tess“ torba je jedan od najvoljenijih modela žena širom sveta. Postoji u nekoliko varijanti veličina i boja, a svima je zajednička okrugla kopča nalik zvekiru sa prednje strane. Ova torba je jednako praktična koliko je lepa i tome leži tajna njenog uspeha. Brend Reserved takođe je rešio da zaigra na tom polju, oni su se odlučili da ponude sličan model u mini varijanti sa kaišem za rame i da, tu je i čuvena kopča. Njihova varijacija koštaće vas 4.199 dinara.


SEKSI SALONKE

Umeće šopinga: najpopularnije torbe i cipele ove sezone na izmišljenom popustu (фото 6)

Kada su u pitanju zatvorene cipele koje odišu elegancijom i seksipilom prava adresa je uvek Jimmy Choo. Zbog njihovih modela uzdišemo na dnevnoj bazi, a model salonki koje umesto zadnjeg dela imaju kristale možda izaziva i ushićenu suzu u krajičku oka. Na suze može da inspiriše i cena. Mango nudi prvu pomoć u obliku identično sečenih salonki, nažalost bez svetlucavih kamenčića. Ali zbog cene od 5.490 dinara možemo i da zažmurimo na tu činjenicu.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor