Pretraga

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi

Tekst: Jelena Karakaš

Jesenji šoping je kao neka utešna nagrada: dan se skraćuje kao opran na 90 stepeni, ali hej pogledaj nove kapute! Temperatura pada iz sata u sat, ali vidi čizme od prevrnute kože. Celodnevna kiša? Veliki kašmiriski šal. Gužva u saobraćaju? Predimenzionirani sako. I dok se mrštim između “večno sam ljuta što me je leto (ponovo!) napustilo” i “jao vidi kakva kombinacija, jesen je definitivno najinspirativnija u modnom smislu” stigao je oktobar i vreme za hitnu obnovu garderobera.

U Kondo stilu ono što ne izaziva radost van iz ormana, a ono što bi moglo da me oraspoloži hajde unutra. Samo što je problem u tome što se većina tih “radosnih komada” nalazi u radnjama čije se kartice sa cenama završavaju sa beskrajnim nizom nula na kraju. Pa, dobro. Kupujmo pametnije. U misiji da zadržim i budžet pod kontrolom i ispoštujem šopaholičarske porive okrećem se kombinatorici. Možda mi matematika nije bila omiljena u školi, ali sada briljiram, rešavam jednačinu kako sa pola od ništa kupiti sve. E pa smislila sam - pratite me!

THE KAPUT

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 1)

Taj jedan komad u kome ćete se osećati moćno, raskošno i spremni za sve što nova sezona nosi? Ove jeseni to je kaput sa Loewe potpisom i radi se o dugačkom, ozbiljnom maslinastom modelu sa dva reda zlatne dugmadi i stilizovanim okovratnikom. Možda ste pošli kao general u bitku, a možda se samo spremate za dug i težak dan na poslu. Ako još uvek niste sigurni da li imate takve ambicije, na test vožnju možete da povedete Zara varijaciju na temu u teget boji po ceni od 13.990 dinara.


RETRO PATIKE

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 2)

One su kompletno old school i zapravo izgledaju kao nešto što su naši roditelji nosili kad su radili fiskulturu. Možda bi trebalo da mi se ne dopadaju, ali opet - obožavam ih! U idealnom svetu to je Isabel Marant varijacija (a opet i ona je inspirisana slavnim Adidas uspesima), a u modernom svetu brze kupovine dostupna nam je verzija u Zari koja kombinuje gumeni đon, prevrnutu kožu i krzno unutar patike za 5.990 dinara. Mo-že!


KOMBINEZON (ZA HRABRE)

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 3)

I baš ono za skroz hrabre. Jer ukombinujte sjajnu tkaninu koja se hteli - ne hteli, lepi za telo na svim mestima. A onda opet, ovo može biti kul polazna tačka za sklapanje slojevitog jesenjeg stajlinga, u svakom slučaju uzak kombinezon je idealan za modne eksperimente. Već smo vam pisali o slučaju Marine Serre i njenog vrtoglavog uspeha na sceni, a sada je već toliko uspešna da varijaciju na njenu temu možete pronaći i u Bershki po ceni od 3.990 dinara.


IT TORBA

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 4)

Pomalo igra na tragu bucket torbi, mekana koža od koje je izrađena je u temi hiperpopularnih Bottega kreacija, a nabrana struktura je definitivno iz Mansur Gavriel redova. Ova Loewe tašnica je spojila sve to postavši tako jedan od najpoželjnijih komada sezone. Dovoljno je velika, a ipak i dalje praktične veličine i predstavlja super izbor za dnevnu torbu. To su uvideli I Mango čelnici pa su na svoje rafove postavili skoro u dlaku istu torbu, ako želite da se igrate “pronađi razliku” evo pomoći: radi se o pletenom kaišu koji postoji u high street varijaciji po ceni od 5.490 dinara.


PETAR PAN?

Umeće šopinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 5)

Možda smo pre tim Zvončica ali kad se pomenu velike kragne u stilu Petra Pana ne možemo da se ne raznežimo i setimo svih školskih slika do četvrtog razloga gde smo se ponosno smeškali u haljinicama sa predimenzioniranim svečanim kragnama. Već smo vam predložili kako da kombinujete ovaj trend, a sada ide preporuka i za Zara halljinicu od trikotaže (4.990 dinara) koja zaista deluje kao nešto što se nosilo prvog dana škole devedesetih godina. I možda sam samo nostalgična, ali zaljubljena sam u tu ljupku kreaciju na tragu Miu Miu i Ganni bravura. Yes please!


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor