The Garden of Time: Sve što treba da znate o ovogodišnjoj Met Gali

20.02.2024.
RECOMMENDED

Sada kada znamo da je zvaničan dress code ovogodišnje Met Gale The Garden of Time, nameće se pitanje odakle potiče (i šta uopšte znači?).

U pitanju je referensa na kratko priču istog imena iz 1962. godine, koju potpisuje J.G. Ballard. Kada se obelodanila tema Met Gale za 2024. godinu, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, mnogima je prva asocijacija bila Uspavana lepotica iz Diznija. Premda će outfiti sigurno biti bajkoviti, sama tema je za nijansu kompleksnija od toga.

The Garden of Time Met Gala 2024
Rihanna na Met gali, 2015.

Zanimljivo je što je centralno motiv priče The Garden of Time bašta u napuštenom delu sveta, kao i da je priča metafora za evoluciju krhke ljudske istorije i beskrajnog ciklusa stvaranja i uništenja. S obzirom na to, možemo pretpostaviti da će se mnogi opredetliti za komade koji su inspirisani cvećem i prirodnim svetom.

„To je zapravo omaž prirodi, priroda kao metafora za modu i njenu krhkost i prolaznost“, rekao je Andrew Bolton, glavni kustos Instituta za kostimografiju.

Pored toga, sada znamo ko će biti domaćini eventa, kao i šta možemo da očekujemo od same izložbe – više o tome pročitajte ovde.

Saznaj više:
Povezani članci: