Pretraga

Baggy jeans vladaju sezonom, evo kako ga stilizuju naše omiljene devojke

Baggy jeans vladaju sezonom, evo kako ga stilizuju naše omiljene devojke

Tekst: BURO.

Široke farmerke iliti baggy jeans su verovatno najudobniji komad posle trenerke, a posle godine kakvu smo imali imamo nameru da ih iskoristimo u punom sjaju. Ipak, ovo ne znači da smo se predali i odustali od fashion momenta, naprotiv: uz nekoliko trikova ovaj model od teksasa izgledaće jednako dobro kao i krojene pantalone nekog odela. Pogledajte kako ga nose naše najdraže Instagram devojke i prepisujte za proleće i leto. Nema na čemu.

uz korset

Najdraži su nam jednostavni modeli u basic bojama kao što su crna, bela i siva, ali i najsvetliji pasteli izgledaju odlično. Korset je zbog svog uskog kroja savršen par širokom donjem delu (možete ga nositi i uz široke pantalone od odela), a mi ga obožavamo uz široke farmerke u stilu 90-ih. Da li ćete na ovu kombinaciju dodati štikle ili patike, izbor je vaš. I mali savet za kraj: kosa uvijena u neobaveznu punđu sa volumenom, velike minđuše ili upečatljiva ogrlica izvućiće iz ove kombinacije maksimum.

uz kratak kardigan

Kratki tanki kardigan i široke farmerke su modni match made in heaven i praktično jedina kombinacija u kojoj ovaj model džinsa izgleda kul i kada je potpuno spušten na kukove - da li ćete otići u potpuni retro i dopustiti da iznad njih proviri veš sa logo-trakom, ostavljamo vam na volju. Presudna stvar jeste da se negde vidi koža, bilo da je to zbog nekoliko strateški raskopčanih dugmića à la Bella Hadid ili zato što je pletivo zaista kratko. Dodatni stilski poeni dobijaju se ako tanki kardigan obučete tako da se kopča na leđima. 

uz basic majicu

Sigurno imate bar jednu u svom ormanu, a ovo je zaista najjednostavniji način da počnete svoju ljubavnu priču sa širokim farmerkama, priču koja će biti dostojna čak i malo manje formalne kancelarije. Pored obične atlet ili t-shirt majice u beloj ili crnoj nijansi, potrebni su vam kaiš (posebno volimo one klasične sa elegantnim metalnim kopčama) i lagani letnji blejzer koji od cele kombinacije pravi klasiku. Obujete li štikle ili ravno, ne možete pogrešiti.

uz oversized gornji deo

Slično se sličnom raduje? Da, ali da bi ovaj look dobro funkcionisao treba da ispoštujete određena pravila. Prvo i najvažnije od njih jeste da oversized gornji komad treba da bude takav da je bar delom raskopčan i da se ispod njega naziru ili koža ili crop-top, te da nikada ne stoji apsolutno statično. Uzemljite celu kombinaciju ravnom obućom, poput apostolki sa ravnom platformom ili džombastim patikama i ostatak stajlinga zadržite na minimumu, posebno kosu i šminku.  

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor