Pretraga

Crno beli svet: donosimo vam stylish kombinacije za zimu

Crno beli svet: donosimo vam stylish kombinacije za zimu

Tekst: BURO.

Uljuljkani u moru mekih trenerki pastelnih i kremkastih nijansi (sa sakoom ili bez njega), dok smo ozbiljno razmišljali o tome da li smo spremni za povratak plišanih Juicy Couture legendarnih setova, desila se Chanel kolekcija Métiers d'Art. Revija nazvana Château des Dames održana je u naizgled praznom zamku u dolini Loare, a gotovo svi modeli bili su u crno-beloj paleti koja je učinila da se u sekundi zapitamo zbog čega i sami nismo u toj kombinaciji 24/7?

Zaboravite na strukirane košulje sa dugmićima koji pucaju preko grudi i uske crne pantalone ili suknje do kolena - niko ne želi da izgleda kao da nosi uniformu. Ono što crno-belu kombinaciju čini neodoljivom danas jeste upravo to što se uvukla u sve stilove gde je ne biste očekivali.

Ako iz praktičnih razloga baš i ne možemo sebi da dozvolimo beli kaput do poda (iako je upravo on nešto od čega su satkani snovi) tu su bezbrojne durige varijacije na temu, a ključna reč su teksture. Meka vuna, sjajan saten, uglačana koža čak i teksas i šuškavi meterijali su prvi korak za uspešnu izvedbu. 

Drugi je element iznenađenja (poput belih grilonki, a u njihovom nedostatku zoknice). Način na koji slažete slojeve takođe donosi dodatne poene - ne zaboravite da je kombinacija crne i bele uvek elegantna i da sa sobom nosi određenu strogost čak i kada je u pitanju perjana (Prada) jakna. Uz po koji biser ili sat od nerđajućeg čelika ili belog zlata.

U svakom slučaju, samo jedan pogled na Instagram pokazao nam je da nismo usamljeni u svojoj novopronađenoj ljubavi prema ovom kontrastu - zato vam donosimo omiljene izvedbe koje smo videli poslednjih dana.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor