Pretraga

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone

Tekst: BURO.

Istorija se ponavlja, pank himna "Anarchy in the UK" ponovo bi mogla postati (nezvanična) himna ostrva, a modni dizajneri su nanjušili da je vreme za povratak estetici Londona. Uostalom, britanska prestonica je inspiracija najvećim trendovima sezone - samo pomislite ko i šta vam prvo pada na pamet kada vidite karirani dezen? Tu se priča ne zaustavlja: predimenzionirani đonovi, metalne aplikacije, kišne kabanice od PVC-a (u neočekivanom printu? Savršeno!) samo su neki od trendova koji su zaposeli ulice i izloge. Pomažemo vam da nađete inspiraciju za svaki od njih (a nemojte bežati ni od kombinacija).

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone (фото 9)

Koža

 

Minimalističke varijante kožnih komada su svuda, ali mi znamo bolje - koža je materijal koji nose buntovnici (čak i kada je sa potpisom Bottega Veneta). Od kombinezona, preko maksi haljina do klasičnih kompleta topova i sukanja, sjajna luksuzna koža osvojila je street style arenu. Ako zazirete od stajlinga od glave do pete, uparite kožni donji deo sa mekim i krupnim pletivom.

 

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone (фото 10)

Karirano

 

Već smo izjavili svoju bezgraničnu ljubav prema karo dezenu ove sezone, a da li ste znali da i on ima apsolutno britanske korene? Potpuno je nevažno da li vas inspirišu aristrokratske pelerine ili pank kontrastne i predimenzionirane šare, i jedna i druga varijanta su srž DNK Londona. Ziherice su stvar izbora (ali nisu na odmet), kao i kombinacije različitih kariranih tkanina zajedno.

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone (фото 34)

Kabanica

 

Malo šta podseća na London kao kiša ali to ne treba da vas modno obeshrabri - neke od najzanimljivijih kombinacija sezone su upravo od PVC-a. Animal printovi i jak kolorit su sve što vam treba da začinite tmurne dane. Ko zna, možda vas inspiracija ponese i do sledećeg nivoa igrice: PVC sakoa i suknje u kompletu.

 

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone (фото 35)

Teški đonovi

 

Ovo je bez sumnje najlakši način da inkorporirate malo panka u svoju garderobu. Ravne ili na štiklu u stilu sedamdesetih, izgledaće jednako dobro sa odelom, šortsevima ili haljinama sa cvetnim printom. Držite se crne boje da vas ne bi pomešali sa nekim ko je kostimiran i dužina koje će ih pustiti da sijaju punim sjajem. Ne zaboravite da, kad god kombinacija to dopušta, dodajte providne dokolenice.

London calling: britanska prestonica je ultimativna modna inspiracija sezone (фото 46)

Metal

 

Metal i koža su zaštitni znak londonske pank scene, ali da ove jeseni ne biste izgledali kao da prepisujete jedan na jedan iz prošlih dekada, osavremenite ih bojama i neočekivanim dimenzijama. Koža ne mora biti crna, a ako jeste, onda su metalne aplikacije sve samo ne obične. Naš favorit je pencil suknja od kože boje maline sa predimenzioniranim metalnim zumbama u funkciji dugmeta.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor