Pretraga

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama?

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama?

Tekst: BURO.

Modni trendovi su postali toliko nežni prema nama da smo već počeli da se pitamo da li je globalna situacija toliko loša da je radovanje perju na štiklama sa kristalima aposlutno suvišno i neukusno? Pantalone su postale trenerke, jakne široke i udobne, a cipele praktične i udobne. Zapravo toliko praktične da ako zagusti možete se i lično spustiti na reku i uloviti ručak. Da, gumene čizme doživljavaju svoju renesansu, a između modela koje su izbacile velike modne kuće i onih koje se prodaju na ribolovačkom odeljenju sportskih radnji skoro da i nema razlike.

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama? (фото 1)

@PERNILLETEISBAEK

I tek smo na početku ovog trenda! Ako ste gledali Celine reviju na stadionu za proleće/leto 2021. sigurno ste primetili gumenjake kao sastavni deo ležernih kombinacija. Zelene čizme do kolena pri vrhu imaju ispisano „Celine“, a Hedi ih je zamislio u miksu sa opuštenim šortsom i krop majicom. Pokazivanje kože će malo sačekati, za aktuelnu sezonu možemo se inspirisati varijacijama na temu koje su prikazale modne kuće Prada (grube gumene čizmice kod njih stižu u pastelnim nijansama) i Bottega Veneta (Daniel Lee je dao svoje viđenje kratkih čizama).

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama? (фото 4)

PRADA F/W 20/21

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama? (фото 5)

DIOR F/W 20/21

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama? (фото 6)

VERSACE F/W 20/21

Do sada smo gumenjake vezivali za gacanje po blatu na zabavnim muzičkim festivalima (nedostaju nam!) ali ovoga puta smo u totalno drugačjijoj epizodi. Godina je takva da je svaki oblik funkcionalne obuće isplivao u prvi plan i beleži ludački porast prodaje, ni UGG ni Crocs ne pokazuju znakove da će nestati sa naših radara, naprotiv. Pa kako smo zakoračili u kišnu sezonu, logično je da ćemo posegnuti za čizmama koja će nas apsolutno zaštiti, previše smo razdražljivi i neraspoloženi da bismo još brinuli i o osetljivoj obući koja nije namenjena za nošenje po kiši.

Zašto bi ove sezone trebalo da nabavite par gumenih čizama? (фото 7)

@NAITO_SAORI

Dovoljno je da kažemo da je ovog oktobra britanski brend Hunter zabeležio skok u prodaji svog klasičnog modela Orginal Tall Boot od čak 127% u poređenju sa oktobrom prošle godine. Srećom, mig su uhvatile sve highstreet radnje pa je izbor sjajan, od onih kompletno od gume, preko čizama koje imaju grubi visoki gumeni đon u kombinaciji sa kožom, do onih sa velikim kramponima zahvaljujući kojima ćete moći u šetnju po baš svim vremenskim uslovima. Uselite jedne i u svoj cipelarnik, ukombinujte sa velikom pufnastom jaknom i toplim šalom i pokušajte da zadržite zdrav razum dok čekamo da se u modu vrate optimizam i zabava.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor