Alber Elbaz se vraća! Nakon pauze od četiri godine na pomolu je saradnja sa brendom Tod’s

    21.04.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/TODS_COVER.jpg

    Ovo je prvi veliki projekat nakon što je dizajner napustio kuću Lanvin

    Nakon što smo svi proživeli dramu i tugu koja je pratila njegov odlazak nakon 14 godina provedenih na čelu modne kuće Lanvin (složićete se da je sve drugačije bez njega), Alber Elbaz je bio pitanje koje je bilo na svačijim usnama: gde će ići, čime će se sledeći baviti? Radio je na nekoliko manjih projekata, uključujući i parfeme sa kućom Frédéric Malle. I najskorija vest bila je da je ofarbao kosu u plavo.  A onda…

     

     

    Italijanska kuća Tod’s pokrenula je inicijativu „Factory project“ koja će pružiti umetnicima i dizajnerima priliku da iskoriste arhivu ovog brenda i predstave ga na način koji žele. „Njegov osećaj za moderno je izuzetan i mi smo presrećni da se vraća u modu upravo sa nama“, izjavio je Diego Della Valle, većinski vlasnik i predsednik brenda Tod’s. „Ovo će biti fantastična stvar! On je jedan on najboljih dizajnera sadašnjice i uvek je tri koraka ispred svih“.

    Ono što znamo za sada jeste veoma malo a to je da će „ova saradnja biti nekonvecionalna“. To može da znači mnogo stvari: da će se Alber poigrati sa logoom, da neće dizajnirati samo obuću i aksesoare, da će možda ubaciti druge materijale pored kože, da će koristiti printove… Ali dosta sa pitanjima. Sačekajmo sa uzbuđenjem kakvo prilikuje ovu saradnju. 

    „I dalje volim modu, nedostaje mi moda, i svi vi mi nedostajete“ izjavio je Alber Elbaz kada je primao orden Legije časti 2016. godine, najveće priznanje u Francuskoj. „Jednog dana ćemo možda opet biti zajedno, ali na nekom drugom mestu. Ljudi su ti koji mi nedostaju“.

    I ti si nama nedostajao!

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: