Pretraga

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom

Ovaj put u saradnji sa adidasom

Tekst: BURO.

Kao i uvek, oko svega što se dešava na planeti Zemlji ovih dana kada želite nešto da objavite, to uradite na Instagramu. Upravo je to danas uradila i Beyoncé, koja je postavila šest uzastopnih tizera za Ivy Park kolekciju, prvu kolekciju koju radi sa adidasom nakon prekida saradnje sa Topshopom. Iz ovih malih najava jasno vam je da, osim garderobe i obuće treba da se spremite i za liniju nakita i aksesaoara. Imamo i vremensku odrednicu kada će se kolekcija naći u prodaji, a to je početak naredne godine, tačnije 18. januar. 

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom (фото 1)

Možda najzanimljivije što smo mogli videti na ovim postovima jesu patike koje su sve ono što želimo od patika danas i koje su prvi par obuće koje je dizajniran za Ivy Park od početka ovog brenda. I da ne zaboravimo da je Beyoncé ispratila trendove i na toj istoj fotografiji možete videti zlatni lanac a la Bottega, koji pored toga što je ogrlica može biti i narukvica, a možete ga nositi i oko članka na nogama. Go, Beyoncé! 

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom (фото 2)

Tu se ne završavaju vesti o kolekciji. Beyoncé je nedavno u intervjuu izjavila da će ovo biti rodno neutralna kolekcija, što znači da će moći da je nosi ko god to želi, na način na koji želi. "Način na koji su muškarci prihvatili Ivy Park je neočekivani poklon za mene. Želim da sve stvari koje radim budu unisex i da srušimo sva modna pravila koja postoje."

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom (фото 3)

Iako je hajp oko kolekcije velik, ono što ne prestaje da potresa Ivy Park jesu priče o eksploataciji radne snage koja proizvodi celu liniju Ivy Park u Aziji. Mnogi ozbiljno zameraju Beyoncé zato što se, pored svih svojih stavova i glasnih iskazivanja istih, ne zalaže za etičku proizvodnju sopstvene linije. Da ne pominjemo ogromne potrese koje je Ivy Park imao sa bivšom partnerskom kompanijom Topshop, čiji je vlasnik Philip Green optužen za seksualno i fizičko napastovanje svojih radnika. Ona je tada otkupila od njega sve akcije i postigla stoprocentno vlasništvo nad kompanijom i brendom. Prelazak na adidas, kao novog partnera, bio je neminovni korak ka očuvanju brenda i PR vratolomija kako bi se isti ogradio od optužbi vezanih za bivšeg poslovnog partnera. Pretpostavljamo da još jedan skandal Ivy Park ne bi podneo, i pored sve popularnosti i kredita koje Beyoncé poseduje.

Beyoncé se vraća sa novom Ivy Park kolekcijom (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor