Pretraga

Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra?

Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra?

Tekst: BURO.

Demna je ubeđen da je odgovor da.  Dizajner nas stavlja pred još jedan društveni eksperiment sa novom kolekcijom starih cipela. Da, baš tako - novom kolekcijom starih cipela.

Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra? (фото 1)
Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra? (фото 2)

Balenciagi nije strana "ružna cipela", to im je, štaviše, zaštitni znak iako ovaj gigant nije izumeo pomenuti koncept, kako se često pogrešno percipira. Ružne patike ovoga puta ne samo da su postale ružnije, već su i uništene. Doslovce.

Kreativni direktor Balenciage novim potezom je internet ostavio u šoku. Ni brendu ni njemu nije prvi put da nas ostavljaju u šoku, to je ono što redovno rade, ali ovim potezom su nadmašili i sebe. Novo limitirano izdanje uništenih patika stiže u seriji od 100 pari, sa Balenciaga ispisom kao tragom od tempere po obodu i dostupne su u pretprodaji.

Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra? (фото 3)
Da li biste kupili nove uništene Balenciaga patike za 600 evra? (фото 4)

Nazvane Paris (?), patike su previđene da se nose čitavog života u slavu održivosti, što je nekakvom iskrivljenom logikom jedina normalna stvar u čitavom ovom potezu koji je, jasno je, mnogo više od istrošenog para patika, kao što je Balenciaga daleko od samo još jednog modnog brenda u nizu.

Patike dolaze u crnoj, beloj i crvenoj boji, a cene modela se kreću od 495 do 1850$ i Demna vrlo dobro zna da su njegovi fanovi spremni da je plate. Za stare patike.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor