Pretraga

Gigant LVMH počinje sa proizvodnjom sredstava za dezinfekciju

Gigant LVMH počinje sa proizvodnjom sredstava za dezinfekciju

Tekst: BURO.

Po podacima od nedelje, 15. marta, u Francuskoj je broj registrovanih slučajeva obolelih od korona virusa blizu 4.500. Nakon što je u zemlji proglašeno vanredno stanje (u kom se i mi od sinoć nalazimo), oglasio se i LVMH sa objavom da će tri svoje fabrike (od ne znamo koliko) u kojima proizvodi parfeme i kozmetiku preusmeriti na proizvodnju sredstava za dezinfekciju koja će besplatno isporučiti zdravstvenim ustanovama u Francuskoj. Tačnije, ova sredstva su namenjena snabdevanju 39 bolnica na teritoriji Pariza.

Gigant LVMH počinje sa proizvodnjom sredstava za dezinfekciju (фото 1)

Proizvodnja počinje danas. LVMH, podsećamo, u svom portfoliju drži parfemske divizije brendova kao što su Dior, Louis Vuitton, Guerlain i Givenchy, a do ove odluke je uprava došla nakon što su procurele informacije da su francuske rezerve sredstava za dezinfekciju niske. Proizvođači širom Francuske unajmljuju radnike zato što nemaju dovoljno kapaciteta da proizvedu količinu koja bi zadovoljila potražnju, a vlada je morala da izda i poseban dekret kojim se reguliše cena dezinfekcionih sredstava nakon slučajeva u kojima su preprodavci neopravdano dizali prodajne cene.

Gigant LVMH počinje sa proizvodnjom sredstava za dezinfekciju (фото 2)

I dok je na ovakvu vest nemoguće ne odreagovati pozitivno, pitamo se da li je ovo globalno dovoljno od strane komanije LVMH čiji kapaciteti daleko prevazilaze ovo što je ponuđeno i to ne samo u slučaju pandemije. Situacija u kojoj se LVMH svakako našao zbog svetske pandemije jeste smanjena prodaja svega, pa i parfema. Ljudi na čelu kompanije su se brzo osvestili i odlučili da izvuku i nešto dobro, takoreći da "ubiju dve muve jednim udarcem": ovim potezom LVMH zaista čini divnu stvar ali za nju dobija i beskrajno dobar PR i zasluženu zahvalnost (pa je ne možemo računati čistim gestom humanosti), dok u senku trenutno padaju svi diskutabilni i neostvareni ekološki projekti. Ta ekološka pitanja će nas sve sačekati kada se ovih nekoliko meseci završi pa ćemo ponovo stajati pred izjavom "Climate Change needs to hire Corona Virus' publicist." Ili ćemo na to da zaboravimo?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor