„Karl For Ever“: sve što znamo o veličanstvenoj proslavi Karlovog rada i života

    18.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_LAGERFELD.jpg

    Proslava u čast Karla Lagerfelda svakako ne može biti mali i jednostavan događaj. Ovakav događaj zahteva grandiozne sastojke u istoj meri u kojoj ih je on sam koristio u životu i radu, dakle, onako kako je Kaiser Karl zaslužio. Upravo su objavljeni detalji proslave koju organizuju modne kuće Chanel, Fendi i Karl Lagerfeld, a koja će biti održana 20. juna Grand Palais u Parizu.

    Ono što znamo jeste da će prostor, koji je svojevrsni dom Chanel revija, biti oblepljen sa 56 Karlovih portreta, u njemu će se nalaziti tri džinovska LED ekrana, dva Steinway klavira i ogomna bina na kojoj će se smenjivati muzičke i filmske zvezde, od kojih su svi imali bliske veze sa Karlom.

    Ceo događaj osmislio je pozorišni i operski reditelj Robert Carsen: “Želeo sam da mu odamo počast i da ga slavimo na način na koji to dolikuje: spektakl!”

     

    „Za njega je bilo sasvim normalno ne samo da prihvati promene, već i da ih pokrene.”

     

    Devedesetominutna proslava će uključiti imena kao što su Pharrell Williams, plesača Lil Bucka, violinistu Charlie Siema, glumice Tildau Swinton, Helen Mirren, Fanny Ardant i manekenku Carau Delevingne. Carsen je izjavio da želi da spektakl bude kulturan ali i lagan i zabavan, kao što je bio i sam Karl.

    “Želim da iznenadim publiku na način na koji je Karl to uvek radio. On ne samo da je bio moderan tokom svoje karijere, već je bio malo ispred svog vremena, što je skoro nemoguće, ali je on to radio bez ikakvog napora. Za njega je bilo sasvim normalno ne samo da prihvati promene, već i da ih pokrene.”

    Carsen je takođe okupio 60 ljudi koje je intervjuisao u Karlovom studiju. Za ovaj ambiciozan projekat uspeo je da sakupi impozantna imena, a ispred kamere se se našli i vlasnici modne kuće Chanel, braća Alain i Gerard Wertheimer, koji nikada, nikada, nikada ne daju intervjue, ali su zbog Karla napravili izuzetak.

    U videu se pojavljuju i Nicolas Ghesquière, Maria Grazia Chiuri, Haider Ackermann, Clare Waight Keller, Jonathan Anderson, Simon Porte Jacquemus, Kris Van Assche, Gigi Hadid, Claudia Schiffer, Carla Bruni, Natalia Vodianova, Vanessa Paradis, Bernard Arnault, Jeff Koons. I naravno, Karlova mačka Choupette.

    Uloga naratora pripala je genijalnoj Tildai Swinton koji je poziv prihvatila bez oklevanja. Ona je logičan izbor imajući na umu da je Karlov omiljeni lik Orlando kojeg je Tilda igrala u istoimenom filmu snimljenom po romanu Virginie Woolf.

    S obzirom da nije bilo javnog oproštaja od dizajnera, ovaj događaj svi iščekuju veoma emotivno.

    Poslednja Karlova revija za Chanel jesen/zima 2019/20.
    Saznaj više:
    Povezani članci: