Kate Spade se vraća na stari put slave, TikTokeri su opsednuti tim brendom

    21.02.2023.
    RECOMMENDED

    Kate Spade New York je nedvosmisleno milenijalski modni brend. Prvih šest modela torbi pojavili su se devedesetih, a proslavili su ih ikone pup kulture – sestre Olsen, Gweneth Paltrow i naravno ne zaboravljamo Blair Waldorf i seriju „Gossip Girl“ u kojoj je svoju ulogu imala upravo torba ovog kultnog brenda.

    @alyssamosley_ These looks have me so excited for summer #katespadeny ♬ original sound - alyssa mosley

    Na iznenađenje i radost, ovaj brend trideset godina kasnije uspeo je da zadrži svoj status i to prevashodno zahvaljujući generaciji Z. Iako smo već počeli da se navikavamo da se milenijalsi i Z-evci retko slažu (posebno kada je reč o modi) izgleda da je Kate Spade nešto poput tačke pomirenja. Ove torbe su redovne zvezde Get Ready With Me videa na TikToku, a dve gen Z kreatorke se posebno izdvajaju kao obožavateljke brenda potkovane znanjem o istom.

    @alyssamosley_ The Sam Icon we love her. #katespadeny ♬ original sound - alyssa mosley

    Alyssa Mosley kroz svoj sadržaj osvrće se ne ključne momente u istoriji ovog brenda, ona je suštinski nastavila da gaji ljubav prema ovim torbama koje je u njenim godinama nosila njena mama, a pored toga na svom TikToku deli šarenolike Y2K lookove, tako da na ovoj adresi dobijate ceo modni paket. Još zanimljivija nam je kreatorka Mandy Lee koja kombinuje stare Kate Spade modele sa novim kolekcijama kreirajući originalne modne kombinacije.

    @oldloserinbrooklyn Styling some new and archive Kate Spade New York pieces to celebrate their 30th anniversary! #katespadeny ♬ original sound - Mandy Lee

    Postavlja se pitanje kako je ovaj brend položio test vremena i trideset godina od osnivanja kasnije – uspeva da privuče pažnju i generaciji kojoj definitivno nije lako podići i udovoljiti. Zajednički imenilac u svim videima u kojima se ovaj brend pominje i pojavljuje jeste njihova legendarna Sam Icon torba. Ona je u trideset godina svog postojanja reinterpretirana na hiljadu i jedan način, ali je u osnovi ostala pravi primer prefinjene torbe bezvremene siluete i gotovo neprimetnih završetaka, kao i dokaz da je klasika, uprkos moru trendova i core-ova, nenadmašiva.

    Saznaj više:
    Povezani članci: