Pretraga

Korona ne utiče na online tržište nakita, pitajte Sotheby's

Korona ne utiče na online tržište nakita, pitajte Sotheby's

Tekst: BURO.


Ova poznata kuća upravo je zabeležila rekord u svojim online aukcijama: 97% predmeta koji su bili u ponudi kataloga su uspešno prodati i to po odličnim cenama pa je konačna brojka dostigla $739.375 (i značajno prevazišla prvobitno očekivanu od $671,600). Zvanična izjava koju je dao Sotheby’s jeste da su sva njihova očekivanja premašena, da su u samoj aukciji učestvovale osobe iz trideset i dve zemlje širom sveta, kao i to da su čak 22% njih potpuno novi klijenti. Posebna zanimljivost jeste i to da je oko polovina ponuda poslato sa mobilnih telefona.

Korona ne utiče na online tržište nakita, pitajte Sotheby's (фото 1)

Najskuplji komad su Michele Della Valle minđuše sa rubinima koje su dostigle cenu od $25,000 - što je daleko više od predviđenih $7,000. Komadi sa potpisom brendova Tiffany & Co, Verdura i David Webb su svi do poslednjeg prodati.

Korona ne utiče na online tržište nakita, pitajte Sotheby's (фото 2)

Globalna direktorka online prodaje nakita aukcijske kuće Sotheby’s, Kendall Reed, ovom prilikom je izjavila: “U ovom posebnom trenutku, kolekcionari su bili odlučni u svojoj nameri da se nadmeću za prelep nakit koji je pounuđen na našoj aukciji. Svi oni - a mnogima je ovo bio prvi put da učestvuju u aukciji - su odlično reagovali na našu pažljivo odabranu kolekciju nakita renomiranih kuća, među kojima američki David Webb, Verdura i Tiffany & Co. koju smo ponudili po pristupačnim cenama.

Korona ne utiče na online tržište nakita, pitajte Sotheby's (фото 3)

Ovo su svakako lepe vesti u trenutku kada se online prodaja menja na mnogim nivoima, a gigant net-a-porter.com (zajedno sa yoox.com i outnet.com sa kojima čini jednu firmu) zatvorio svoja skladišta i obustavio isporuku svuda osim u Aziji. Iako se radi o više nego luksuznoj robi, ovaj nakit i dalje spada u vintage i second-hand kategoriju koju ćemo uvek podržavati. 

Ostavite komentar