Najvažnije modne vesti iz prošle nedelje koje ste možda propustili

    19.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/vesti20_cover.jpg

     

    U modnom svetu stvari se odvijaju svetlosnom brzinom pa je vrlo moguće propustiti neke od njih. Tu smo da sumiramo sve što vam je, možda, promaklo u toku protekle nedelje, a definitivno je vredno pažnje.

     

    Predstavljena je saradnja brenda Fendi i Nicki Minaj

     

    Kolekcija „Fendi Prints On“ puštena je u prodaju i upravo je ono što smo očekivali: glasna, upečatljiva, ironična, zabavna i nimalo suptilna. Možda vam je ranije promaklo ali Nicki je bila prijateljica Karla Lagerfelda, a prijateljica je kako Silviae Venturini Fendi tako i samog italijanskog brenda. Capsule kolekcija sa njenim potpisom prekrivena je FF logoom kombinovanim sa metalik i svetlucavim teksturama i uključuje žensku odeću, obuću, torbe i aksesoar, kao i komade za muškarce i decu. Kampanju potpisuje fotograf Steven Klein.

    Tod’s ima novog kreativnog direktora

     

    Zapamtite ime Walter Chiapponi. Ovaj italijanski dizajner već neko vreme ide konstantnom uzlaznom putanjom i sada je, prvi put, dobio mesto kreativnog direktora jedne velike kompanije. U Tod’s je stigao iz Bottega Venete u kojoj je radio pod Thomasom Maierom, a u svom cv-u ima reference kao što su Givenchy, Valentino, Gucci i Miu Miu. Nadamo se da je ovo kraj poprilično nekonzistentne kreative (iako uspešne) od odlaska Alessandre Facchineti pre tri godine. Prva kolekcija sa potpisom Waltera Chiapponija biće sezona jesen/zima 2021. godine, a naćiće se u prodaji sledeće godine.

    Ovo je bila nezvanična nedelja sportskih vesti: Puma i Nike vode

     

    Ne, nismo se pretvorili u portal koji izveštava o sportu ali ovo su stvari koje nas se itekako tiču. Prvo su Puma i Balmain izbacili kampanju za limitiranu zajedničku kolekciju na kojoj je, pored Oliviera Rousteinga sarađivala i Cara Delevingne. Inspirisana je boksom, zato što su oboje opsednuti ovim sportom i smatraju da su najteže borbe one koje vodimo sami sa sobom, a mi smo spremni da odmah počnemo sa treniznima, ako oni podrazumevaju ovakvu opremu. Druga vest dolazi od kompanije Nike koja je zajedno sa Serenom Williams pokrenula program za mlade dizajnere Serena Design Crew. Četrdeset učesnika koji su izabrani iz raznih miljea -od Parsonsa do škola iz Harlema – radiće sedam meseci u Nike sedištu u Njujorku na limitiranoj kolekciji za koju se i Serena i čelnici komanije nadaju da će na smislen način ublažiti granicu između sportske garderobe i mode.

     

    Objavljen je datum premijere Martin Margiela dokumentarca

     

    Da se radi o bilo kom drugom dizajneru, samo zakazivanje premijere nekog filma o njemu verovatno ne bi dospelo na ovu listu. Ipak, od kako smo prvi put čuli da je u produkciji „Martin Margiela In His Own Words“ taj projekat delovao je potpuno fantastično, samim tim što je ličnost legendarnog dizajnera možda najveća aktuelna misterija modnog sveta. Sada konačno znamo kada ćemo dobiti priliku da u nju zavirimo: film će biti premijerno prikazan 8. novembra na festivalu dokumentarnog filma u Njujorku Doc NYC. Režiser Reiner Holzemer je povodom svog filma izjavio: „Margiela je zaronio u svoju savršeno organizovanu i fascinantnu ličnu arhivu kako bi se osvrnuo na svoju revolucionarnu karijeru i nasleđe.“

    Saznaj više:
    Povezani članci: