Nicolas Ghesquière je zauzeo stav protiv Donalda Trumpa i mnogi mu aplaudiraju zbog toga

    21.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/nicholas_cover.jpg

    Nicolas Ghesquière odbija da na bilo koji način bude povezan sa Donald Trumpom. I nema problem da to i javno kaže. Nakon što je njegov šef Bernard Arnault otvorio Louis Vuitton fabriku u Teksasu, a tom otvaranju prisustvovao i sam predsednik Amerike Donald Trump, Nicolas se oglasio na svom Instagram profilu. On je ispod omota za pesmu Evelyn Thomas “High Energy” iz 1984. godine, koja je bila veliki hit u gay klubovima osamdesetih, napisao: „Ja sam modni dizajner koji odbija da bude povezan sa  #trumpisajoke #homophobia„. Ako sam post nije bio dovoljno jasan onda haštegovi koje je stavio veoma precizno govore na šta je mislio.


     

    Predstavnici kompanije Louis Vuitton izjavili su da nemaju komentar na ovo.

     

    Ali zato je većina modnog sveta imala šta da kaže, i to upravo u komentarima ispod ovog posta. Model Teddy Quinlivan je napisala „Hvala ti što stojiš na pravoj strani istorije“. Stilistkinja Arianne Phillips dodala je „Moral iznad profita!“. Šminker James Kaliardos, Veronika Heilbrunner, bivša urednica ELLE UK Anne-Marie Curtis, svi su imali nešto da kažu u znak podrške za ovaj potez. I tako dalje i tako dalje u preko 500 komentara.

     

    Ako vam nije jasno odakle sva ova halabuka, onda da vas uvedemo u priču: prošle nedelje Bernard Arnault, direktor kompanije LVHM, otvorio je Louis Vuitton fabriku u Teksasu a Donald Trump je ovo otvaranje iskoristio da se pojavi sa ljudima iz svoje stranke i pretvori ovaj događaj u politički miting. Bernard je izlavio da mu je „veoma drago što je na ovom događaju prisutan sam predsednik Amerike. Nije moje da dajem mišljenja o različitim politikama, već da govorim o činjenici da će ova fabrika u narednih pet godina doneti poslove za 1000 ljudi.“

     

    Iako ni on ni LV nisu postavljali ikakve fotografije sa ovog događaja, Donald Trump je svojim neubičajenim pojavljivanjem i pogrešnim izgovorom imena ove modne kuće privukao je sve moguće vesti i izazvao gomilu reakcija. U nedelji punoj loših političkih vesti za Trumpa ovaj event je skrenuo na Louis Vuitton nepotreban publicitet. Pokret GrabYourWallet koji se bori za bojkot stvari ili brendova koji su u vezi sa Ivankom Trump, sada je na listu brendova za bojkotovanje dodao i Louis Vuitton.

     

    Ovaj potez Nicolasa svakako nije iznenađenje pošto je poznat po svojim stavovima i inkluziji što crnih što trans modela u Louis Vuitton kampanje i revije. Ono što jeste veliko iznenađenje, je ovakvo ograđivanje i otvoren izraz protesta upućen protiv poteza vlasnika brenda za koji radi. Videćemo da li će Bernard Arnault ovakav izliv integriteta nagraditi ili kazniti.

    Saznaj više:
    Povezani članci: