Nova Mates kolekcija jeste sve o čemu smo sanjali da nosimo ove party sezone

    13.12.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/mates_cover.jpg

    Navikli smo da Saša Stević i Marko Ilijev, koji stoje iza modnog brenda Mates, svoje kolekcije predstavljaju u svim mogućim formatima: modne vinjete, revije, izložbe. Ni online prostor im nije stran, a jedni su od prvih koji su se kod nas odlučili da na taj način prikažu svoje kolekcije uživo. A znate kako kažu – sreća prati hrabre. Tako su se i ovaj put prebacili na online nebo i svoju najnoviju kolekciju prikazali na Instagramu, na njihovom IGTV. To je bila fantastična šansa za sve da bilo kada, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu odgledaju ovu reviju.


     

    Međutim, ovo nije bio prvi put da Mates online premijerno prikazuju svoje kolekcije, i upravo zbog odziva koji su imali sa prethodnim projektom odlučili su se da tako bude i ovaj put. Kada uđete na njihov IGTV ili storije uživaćete u komadima iz kolekcije za jesen/zimu 2019/20, od asimetričnih sukanja sa šljokicama, haljina i kaputa sa perjem, do genijalnih džempera.

    „Ideja sa prvim online projektom pokazala se odličnom jer smo u „prvim redovima“ imali sjajnu publiku koja je imala mogućnost da doživi kolekciju gde god da se u tom trenutku našla“, kaže Saša o njihovom prikazivanju revije na Instagramu. I ovaj put, nakon što su postavili video na IGTV Instagram storije su počeli da preplavljuju slike njihovih modela i reči oduševljenja. „Na ovaj način dobijamo komentare u pisanoj formi i možemo trezvenije da ih sagledamo, nego nakon fizičke revije kada smo potpuno van sebe od umora i uzbuđenja. A nakon prve revije ovog tipa imali nekoliko total look porudžbina u DM-u, što zapravo samo potvrđuje koliko se zapravo kupci sve češće odlučuju za online kupovinu.“

     

     

    Kada smo ih pitali za inspiraciju odmah su spomenuli 80-te. „Od nekoliko ključnih tačaka u modi u toj dekadi, preko drag ball-ova, potpuno omađijani dekadom i „kraljicama“ i pokušali smo da tu šarenilo i slobodu prenesemo i na modele“, kaže Saša. „Da, osamdesetim se stalno vraćamo i veoma su nam inspirativne“, dodaje Marko. „Ta dekada sa svojim siluetama, slobodom kombinovanja, i onda smo na sve to dodali i šljokice koje su postale svojevrsno obeležje našeg brenda.“

    80-te su pred vama u punom zamahu i neočekivani stajlinzi (slip haljina preko rolke) i neobične kombinacije materijala samo zaokružuju Mates priču i čine ovu kolekciju jednom od njihovih najboljih. Yaaas!

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: