Pretraga

Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego

Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego

Tekst: BURO.

Foto: Press shop+ego

Protekla godina donela nam je mnoge promene. Na prvu loptu bismo velik broj njih podveli pod "neželjene" ali kada malo bolje razmislimo, mnoge stvari su se i pokrenule na bolje. U trenucima kada se sve čini nemogućim neki posebni ljudi kreću u nove avanture, ograničenja pretvaraju u prednosti, slabost u snagu. Upravo takav jedan primer jeste nova platforma super+ego shop. Koncipirana je po ugledu na svetske multibrend web prodavnice odeće, ali prilagođena našim uslovima i činjenici da je praktično tek otvorena. Za početak se na njoj okupilo desetak dizajnera - od kojih su neam neki dugogodičnji favoriti, a neke smo otkrili tek sada - koji imaju dugogodišnje iskustvo i znanje u domenu modnog dizajna. Iako potpuno autentični i svoji, svaki od njih je svojom selekcijom pomogao da se na super+ego shop-u stvori jedna stilska i estetska celina, iako je u pitanju kombinacija različitih brendova i njihove estetike.

Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 1)
Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 2)
Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 3)

Svi brendovi koji se nalaze na super+ego shop-u svoje komade izrađuju ručno i u većini slučajeva pažljivo biraju kakve materijale koriste, tako da u mnogim aspektima predstavljaju svetle primerke održive mode i smera koji bi cela modna industrija u budućnosti trebalo da prihvati.

Svi komadi su izrađeni mahom u limitiranim serijama, a neretko su u pitanju i unikati (što zaista zahteva jedno malo "ura" u današnjem svetu u kom se stalno okrećemo da vidimo da li je još neko posagao za istom kombinacijom kao i mi). Ono što je posebna novina, jeste činjenica da je većina komada dostupna za poručivanje (iliti pre-order). Ovo je posebno važno zato što se na taj način izbegava proizvodnja artikala koji neće naći svoju namenu i daje doprinos održivosti i slow fashion modnoj filozofiji. 

Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 4)
Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 5)
Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 6)

Iako je super+ego pre svega lokalan projekat u smislu izrade i talenata koje okuplja, ideja iza njege jeste i da se dizajnerska odeća koja je na njemu dostupna prodaje i izvan granica Srbije. Na ovaj način će dizajneri, koji za to možda do danas nisu imali prilike, svoj dizajn i viziju moći da podele sa ostatkom sveta, što svakako i zaslužuju.

Očekujemo i da super+ego postigne zasluženi uspeh, skrolujte kroz naš odabir fotografija, a zatim pravac na njihov sajt u uzbudljivu kupovinu.

Otkrijte novu domaću onlajn šoping destinaciju: super+ego (фото 7)

Brendovi koje ćete pronaći na super+ego shop-u:

Jovana Markovic

Ruksag

Tijana Milutinovic

Kokoro

Noa shoes and bags

SestreS

Shi

Marija Rajna Stanisic

Coso design

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor