Pretraga

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode

Tekst: Manda Javorina

Foto: @peoplefile

Želimo odeću koja čini da se osećamo dobro.

Ovo nikako ne znači da želimo samo trenerke i rastegljive materijale (na kraju krajeva oni mogu otkrivati više nego bilo šta i zaigrati na kartu kolosalnih nesigurnosti). Ne, ovo nikako ne podrazumeva bilo koju posebnu kategoriju odeće. Ono što nam je potrebno, i na šta su čak i veliki igrači konačno počeli da obraćaju pažnju, jeste prezentovanje odeće o kojoj govorimo. U ovom čudnom trenutku, ma koliko naša potreba za sanjanjem bila jaka, ne želimo da gledamo odeću (ili bilo šta drugo for that matter) upakovanu na takav način da se osetimo kao da ta odeća nije pravljena za nas. Želimo da vidimo i lica koja deluju stvarno - čak i onda kada su nešto čemu težimo - posebno onda kada predstavljaju nešto čemu težimo.

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 1)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 2)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 3)

Ovaj trend se prvo sramežljivo, a zatim sve glasnije, već neko vreme igra modnom scenom. Ne čudi što se to dešava baš u ovom trenutku kada se mnoge (neke i toksične) tradicije svih industrija zabave izvrću naopačke. Prisetite se samo prezentacije pod imenom Gucci Epilogue koji je Alessandro Michele upriličio prošlog jula. Ne samo da nije bilo manekena u klasičnom smislu, već nije bilo ni prezentacije u klasičnom smislu. Umesto toga, ona nam je izvrnuta naopačke poput prikaza konstrukcije same odeće. Ma koliko on delovao kao nesputani duh, hajde da se ne lažemo: nema većeg mejnstrima nego što je to Gucci.

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 4)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 5)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 6)

I tako stižemo do pionirske kasting agencije iz Londona koju je osnovala Australijanka Gabrielle Lawrence. Realno, ove geografske odrednice i nisu presudne pošto se agencija nalazi na najglobalnijoj lokaciji od svih - Instagramu. Talenti koje agencija People-file predstavlja su svi ono što u industriji zovemo real people (što je po malo uvredljivo za klasične manekene pošto implicira da oni to nisu, ali da ne cepidlačimo). Oni se po mnogo čemu ne uklapaju u dosadašnje kalupe po kojima su mereni modeli ali zato imaju toliko karaktera da jednostavno ne možete pogled od njih da odvojite i da, slično misle i brendovi ko što su Bottega, Bottega, Burberry, Stüssy i Zara, čak i magazin Vogue koji su svi koristili modele iz People-file baze. Agencija je od svojih skromnih početaka kada je Gabrielle na svoj feed jednostavno postavljaja lica koja su joj se činila zanimljivim, prerasla u dobro pozicioniran fenomen poznat čitavoj industriji.

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 7)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 8)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 9)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 10)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 11)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 12)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 13)

Do sada smo navikli da “netipične” modele predstavljaju neki podsektori agencija čiji je najveći deo posla ipak onaj klasičan, a da oni kojima je potrebno šire zastupanje zapravo budu samo kap u (vrlo konvencionalnom) moru. Ovde to nije tako. “People-file je za svoj fokus postavio pronalaženje onih koji nisu poznati i afirmisani, iznalaženje jedinstvenih talenata. Verujemo da ima mnogo veoma zanimljivih ljudi na svim krajevima sveta koji bi, da ih mi ne otkrijemo, prošli nezapaženo. Verujemo u kasting koji je zasnovan na različitosti na svaki mogući način: po pitanju rase, religije, društvenog i novčanog statusa. Mi volimo sve ljude.”

Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 14)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 15)
Ova Instagram kasting agencija menja lice mode (фото 16)

I tu se zapravo vraćamo na rečenicu sa početka: želimo da se osećamo dobro. Osećamo se dobro samo ako volimo sve ljude, uključujući i sebe same. Agencija People-file je tu da nam pruži upravo to.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor