Pretraga

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates

Volećete ih i vi

Tekst: Milica Nedeljković

Foto: Jasna Prolić

Saša i Marko koji čine naš omiljeni modni dvojac Mates, ponovo su napravili magiju pa Jugoslovenka sada stanuje na još jednom komadu - kačketima. Na listi su se našli i drugi oprobani favoriti - subota i nedelja - ali su stigle i prinove. Predstavljamo vam pet varijacija na temu kačketa, glavnog aksesoara ove sezone. U kampanji ih nosi Tijana Ilijev, a za makeup je bila zadužena Nadica Lekić.

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 1)
Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 2)

Jugoslovenka je do sada već postala mnogo više od komada garderobe i prerasla u čitavu jednu filozofiju. Do sada smo je ponosno nosili na duksevima, a sada imamo priliku da upotpunimo svoje odevne kombinacije i Jugoslovenka kačketom.

Sećate se dileme - ljubičasta ili krem trenerka? Subota ili nedelja? Možda obe? Sada nas ponovo muči ista stvar, samo sa kačketima. Možda bi odgovore trebalo potražiti od samih dizajnera?

Marko: “Kada bi trebalo da izaberem jedan omiljeni dan u nedelji, to bi bila subota. E sad, subota kao subota – ništa specijalno/whatevs. Subotom zapravo radim sve ono što najviše volim u slobodno vreme i čak i ako je situacija slična i ostalim danima u nedelji, subotom kao da imam to do listu “raditi ono što voliš/što te čini srećnim”. Ja se tek od svoje 25. godine trudim da naučim da budem i provodim vreme sam, sada imam 27 i još uvek učim. Zato, i ta lista pomaže. Idealna subota, koja se obistini skoro svakog vikenda, izgleda nekako ovako:⁣

1. Rano ustajanje⁣

2. Trčanje⁣

3. Odlazak na pijacu⁣

4. Burek⁣

5. Rondanje po tezgama i buvljacima⁣

6. Kafa po gradu⁣

7. Druga kafa i ručak sa prijateljima ⁣

8. Šetnja po gradu ⁣

9. Slikanje fasada i gluposti⁣

10. Pomalo voajerisanja pogledom kroz lepe drvene prozore⁣

11. Opet neko piće, alkoholno⁣

12. I za kraj, kućna varijanta uz dosta džina ili nekog drugog pića i naručenu pizzu⁣

*Opciono: Izlazak (ali nisam vam ja taj fazon, da se ne lažemo).⁣”

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 3)
Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 4)

A evo šta kaže Saša: “Nedelja - kako Katarina Anđelić kaže "Mir. Ptičice. Povetarac. Prazna kuća." ⁣ Ostajem u krevetu ceo dan, eventualno ustajem da upalim soni, preuzmem picu od dostavljača i da promenim ploču na gramofonu. Nedelja je rezervisana za filmski maraton naslova koje želim da gledam sam sa sobom. Okej, i sa kutijom sladoleda. Nekada sam nedeljom ostajao u krevetu sve dok ne odgledam sve crtaće na RTS-u. Nedeljom neretko napunim kadu vodom do vrha. Da, potrošim dva puna bojlera. To mi je mama dozvoljavala nekada da radim jednom godišnje, sada je došlo mojih pet minuta. Nedelja je praznik. Nekada sam je mrzeo jer sam znao da najavljuje ponedeljak - školu. Danas je slavim. Nazdravljam uz parče pice i čašu kolakole. ”

*opravdan izostanak jedino imam kada odlučim da poranim na nedeljni buvljak.

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 5)

Ako postoji jedna reč u kojoj se sadrži čitav beskraj događaja, mogućnosti i uspomena, onda bi ta reč bila "mladost". Upravo ta reč izvezena je na belom pamuku, na modelu univerzalne veličine koji možete pokupiti u Koncept store-u ili poručivanjem preko Mates instagram stranice.

Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 6)
Ovo su kačketi koje danima viđate na Instagramu - iza svega stoji brend Mates (фото 7)

I za kraj, prepoznatljiva kombinacija boja koju potpisuju Marko i Saša - crvena, ljubičasta i roze, sa logom u obliku slova M.

Nadamo se da smo vam pomogli iako nama samima izbor i dalje teško pada.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor