Pretraga

Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac

Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac

Tekst: Manda Javorina

Foto: Dušan Petrović

Ima nečeg posebno nežnog u odeći i stvarima za decu, kao i u ljudima koji ih prave, a danas smo svedoci rađanja jedne posebne priče iza koje stoje novosadska stilistkinja i dizajnerka Kristina Bekvalac i poznati domaći brend za decu BebaKids. Kolekcija “Superheroes Are Kids” osmišljena je za odvažnu decu koja u sebi nose snagu superheroja i jednako moćne snove. U njoj se spajaju nežnost i snaga, prirodnost i pokret i dovoljno mašte da uz nju svaki dečak i devojčica iza sebe ostave iza sebe zabrane i ograničenja i polete u pravcu ostvarenja svojih želja.

Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 1)
Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 2)

Ovim povodom razgovarali smo sa Kristinom koja nam je otkrila da je oduvek želela da kreira za decu ali da do sada nije uspela sama da realizuje tu želju, kao i to da joj je dečija moda uvek bila inspirativna i da, od kada je i sama rodila ćerku, uživa da je stilizuje. Upravo na taj način je shvatila da se na neki način oseća limitirano, da je garderoba za decu kod nas uglavnom previše jarkih boja, dezena i detalja, a da je ona sama želela da njena deca budu obučena kao odrasli. I tako se rodila ideja o kolekciji "Superheroes Are Kids".

Još jedan koncept koji je Kristina preuzela iz “sveta odraslih” jeste da je ova saradnja sa brendom BebaKids praktično zamišljena u formi dropa i da je planirano da u prodaji bude svega dve nedelje. Kristinin cilj jeste da ovi komadi što pre pronađu svoj put do dece i njihovih roditelja te da zažive u stvarnom svetu i na ulicama.

Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 3)
Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 4)

Šta je bilo najvažnije po pitanju dizajna i načina izrade tvoje prve kolekcije za decu?

Najvažnije mi je bilo da je garderoba od udobnog i kvalitetnog materijala, da je u zagasitim bojama koje su meni omiljene i da na njoj nema previše detalja ali da u isto vreme bude atraktivna i dopadljiva deci. Većina modela ima suptilno ispisane poruke koje su deci jako zanimljive i na koje odlično reaguju.

Koliko dugo je trajala izrada kolekcije?

Kolekciju sam nacrtala za nedelju dana jer sam dugo imala njenu viziju u glavi, a ceo proces izrade je trajao oko 6 meseci.

Na koji način se kreiranje odeće za decu razlikuje od kreiranja za odrasle?

Za mene se ne razlikuje mnogo, osim što mora da se vodi računa o tome da dizajn bude prilagođen deci, da materijali budu što udobniji, a sve generalno treba da bude što praktičnije.

Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 5)
Pogledajte prvi novu dečiju kolekciju koju za BebaKids potpisuje Kristina Bekvalac (фото 6)

Ko ti je bio inspiracija za ovu kolekciju?

Inspiracija su mi bili superheroji - ali u mojoj viziji su to deca.

Od malena smo izloženi ideji da postoje fiktivni junaci sa supermoćima. Istina jeste da su ti likovi kreacija ljudske mašte, a što čovek zamisli, duboko verujem da može i da ostvari. Zato želim da deca nauče da su upravo oni ti koji zaista poseduju supermoći. Da su oni ti koji stvaraju svoj svet, oni su mali kreatori velike budućnosti. Mi smo svi zajedno tu da od ovog zivota i ove planete napravimo najbolje što mozemo. Deca su najveci superheroji, njihova moć je netaknuta zato što nije sputana strahom nastalim lošim programiranjem kroz odrastanje. Želim da znaju za potencijal koji poseduju i da ga maksimalno iskoriste - to je moja poruka ovom kolekcijom.

Šta je za tebe superheroj?

Za mene su superheroji dobri ljudi koji imaju u sebi ljubav i najlepše emocije koje dele sa ljudima.

Svi komadi iz limitirane kolekcije dostupni su na zvaničnom BebaKids sajtu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor