Prada pravi još jedan korak prema ekološkoj proizvodnji

    25.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_NYLON_TORBE_UPDATE.jpg

    Kada je dizajnirala i pustila u prodaju svoju prvu najlon torbu osamdesetih, Miuccia Prada napravila je potez koji je postao legendaran. Danas, italijanski brend želi da ode korak dalje i svoj ikonični proizvod napravi i ekološkim.

    U to ime, Prada izbacuje “Re-Nylon” kolekciju koja obuhvata šest klasičnih modela najlon Prada torbi ali, ovog puta, izrađenih od recikliranog plastičnog otpada izvađenog iz okeana, ribarskih mreža i otpadaka tekstila. Prada godišnje potroši oko 700.000 metara najlona za izradu aksesoara i, zvanično je objavljeno da će, do 2021. godine ta cela količina biti od recikliranog najlona. Ovo je velik korak i na polju očuvanja životne sredine i za samu kompaniju.

    “Želimo da zapravo nešto promenimo, ne samo da ovo koristimo kao marketinški trik”, izjavio je Patrizio Bertelli, CEO kompanije i muž Miucciae Prade. “Ovo je za nas početak nove ere. Nadamo se da će i naša konkurencija da se okrene proizvodnji koja je više u skladu sa ekologijom.”

    Neke kompanije su počele sa sopstvenim lancem recikliranja i različitim “staro za novo” pristupima ali Prada se neće upuštati u slične poduhvate. “Mi pravimo proizvode da bi trajali, tako da nas ovakve varijante ne interesuju”, dodao je Bertelli.

    Ova vest je druga u nizu koju nam je Prada dala na istu temu ove godine. Pre mesec dana, kompanija je objavila svoju odluku da prestane da koristi krzno.

    Saznaj više:
    Povezani članci: