Roksanda Ilinčić x Marina Rinaldi

    01.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/roksandaplus_cover.jpg

    Marina Rinaldi bila je prabaka Achille Maramottija osnivača i predsednika Max Mara grupe. Vodila je svoj krojački atelje i negovala je beskompromisan odnos prema izradi odeće. Dvestotinjak godina kasnije 1980. godine osnovan je brend sa njenim imenom za plus size žene, koji je ponudio fashion odevne komade za sve prigode, što je tom trenutku bila revolucionarna ideja.

    Roksanda Ilinčić je ove jeseni upravo za ovu marku kreirala capusle kolekciju od 20 odevnih komada. Pre Roksande svoje Marina Rinaldi kolekcije lansirali su Fausto Puglisi, Ashey Graham, Joana Vasconcelos i Stella Jean.

     

     

    Ilinčićeva je ostala verna svom stilu koji podrazumeva obilato korišćenje boja koje se kroz grafičke motive suprostavljaju jedna drugoj. Siluete su meke i fluidne, a inspiraciju je pronašla u kolornim radovovima umetnika Franka Stellae. Sve to je izvedeno u luksuznim tkaninama uz izradu na kakvoj je sama Marina insistirala.

    „Postoji poruka koju sam želela da pošaljem svim ženama koje nose Marina Rinaldi odeću, a to je da je moda igra, zato sa radošću prihvatite ženstvenost u svim njenim formama. Usudite se da budete malo hrabrije, eksperimentišite i zabavljajte se“, rekla je Roksanda o ovoj saradnji.

     

     

     

     

    Cene se kreću od 247 funti koliko košta džeper, do 3.350 funti koliko stoji kaput od kašmira. Nije pristupačno, ali radi se o komadima u koje vredi investirati, zapravo ova kolekcija je namenjena onima koji teže da izgrade sopstveni stil, umesto konstantne sezonske jurnjave za trendovima.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: