Pretraga

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić

Tekst: BURO.

Foto: Goran Popovski

Postoje mladi dizajneri koji stvari vide na drugačiji, inovativniji način i ne boje se da zakorače novim putevima. Njihov osećaj za ono što se trenutno dešava je od velikog značaja za njihovu estetiku i to je upravo ono što ih na prvi pogled odmah izdvaja. Čim vidite fotografije iz kampanje za Tatjaninu novu kolekciju "Super Charlie" prepoznaćete očiglednu inspiraciju stripovima ali reference se tu ne zaustavljaju. Od DC stripova preko retro-vintage emotivno obojene vizije futurizma do savremenog street style - sve su to stvari koje su je inspirisale i koje su ovde prisutne. 

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 1)
Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 2)

Specijalno mesto i neiscrpnu inspiraciju u njenom životu i radu zauzima Novi Beograd, 90-te godine i blokovi. To je za Tatjanu posebno mesto: brutalizam u socijalističkoj arhitekturi sa repovima rata u kontrastu sa svojevrsnom utopijskom mirnoćom. "Bez obzira na njihovu lošu reputaciju, oduvek su mi blokovi bili izvor inspiracije, mesto slobode."

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 3)
Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 4)

"Bez obzira na njihovu lošu reputaciju oduvek su mi blokovi bili izvor inspiracije, mesto slobode."

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 5)
Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 6)

Tako se Tatjana nije zaustavila samo na garderobi kada je osmišljala ovu kampanju već je odlučila da stvori i glavnu junakinju Charlie, što dodatno pokazuje kolika je bila njena inspiracija stripovima. Super Charlie je anti-heroina, devojka potekla iz blokova, super-žena koja se odvažila da živi sopstvenu viziju budućnosti koja je neizvesna, ali ka njoj korača sa samopouzdanjem. Ako budućnost izgleda ovako cool sigurno će mnogi krenuti za njom. 

Super-heroina iz blokova: nova kolekcija Tatjane Ostojić (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor