Pretraga

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno

Tekst: BURO.

Foto: Press

Ime Tamara Kalinić poznato je svima koji prate modnu scenu, a naša omiljena influenserka od juče je u svoj rezime dodala i "dizajnerka". Naime, ona je kreirala posebnu capsule kolekciju cipela za poznati brend Ricagno koja je predstavljena na ekskluzivnoj večeri u milanskom hotelu Palazzo Parigi.

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 1)
Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 2)

Među zvanicama su se našla poznata imena modne scene kao što su Tamu McPherson, Ginevra Mavilla, Giorgia Gabrielle, Veronica Ferraro i Eva Geraldine, a mnoge od njih već su se pojavile u modelima iz kolekcije Tamara x Ricagno koja se od danas nalazi i u prodaji, kako na zvaničnom sajtu brenda Ricagno tako i na ekskluzivnim lokacijama poput robne kuće La Rinascente u Milanu.

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 3)
Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 4)

Evo šta nam je Tamara ispričala o kolekciji i celom projektu.

"Započela sam razgovor sa ženama iz Ricagno tima u decembru 2021. godine, i veoma mi se dopala njihova filozofija i ljubav prema radu - to nam je zajedničko. Razgovarale smo o saradnji, a kada su rekle da bi volele da nešto dizajniram za njih, veoma sam se obradovala. Oni su mislili da će to značiti nešto veoma jednostavno, moje ime na njihovom proizvodu te da ćemo imati gotovu kolekciju već u martu. Ja sam, ipak, želela da napravim sve od nule, cipele koju oni nemaju u ponudi."

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 5)
Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 6)
Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 7)

"Veoma sam zadovoljna finalnim rezultatom, najbitniji mi je bio kvalitet kao i udobnost, ali sam presrećna što estetika nije morala ništa da trpi. Sa ozbirom na to da smo ceo proces dizajna počeli krajem januara i u februaru, bila sam inspirisana nedeljama mode koje sam posećivala. Iako imam oko 200 pari cipela, želela sam da kreiram nešto što već nemam u svom garderoberu. Perje i kristali su bili prisutni na svima pistama, ali  nisam zelela da cipele sa mojim potpisom budu "glasnije" od osobe koja ih nosi. Tada smo odlučili da osmislimo sistem kojim se perje može skinuti ili staviti po zelji. Ja sam neko ko voli da ima klasične komade ali i one za posebne prilike, a ovde u jednom paru imate dva. Cipele su pravljene u Italiji u fabrici u kojoj se proizvode Manolo Blahnik, YSL itd i moram priznati da mi je najteži deo posla bio da se dogovorim sa vlasnikom fabrike kako da napravi baš ono što sam zamislila. Kada govorimo o Italiji i njihovim kompanijama koje posluju decenijama, često može biti tesko tražiti nesto novo. U mom slučaju, ja sam imala zaista dosta prohteva, počevši od oblika štikle, pa do oblika gazišta. Prošli smo 3 kruga prototipa, dok konačno nisam dobila baš onaj proizvod koji sam želela. Nadam se da će svi koji požele da nose Tamara x Ricagno cipele osetiti ljubav koja je uložena u ovaj projekat."

Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 8)
Tamara Kalinić ispričala nam je sve o svojoj kolekciji cipela za brend Ricagno (фото 9)

Dok skrolujemo po modelima koje je napravila, možemo samo da kažemo "itekako se oseti".

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor