Pretraga

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više

Tekst: BURO.

Foto: Đorđe Tomić

Nastupilo je doba kada se Beograd budi i moda postaje glavna tema, uživali smo na L’Oreal Fashion Week-u, a posebna poslastica bilo je predstavljanje mladih talenata, oni koji će modnu scenu svojom energijom transformisati i pogurati je napred. Mlade dizajnerske nade obeležile su revijalne večeri L’Oreal Fashion Week-a u Dorćol Platz-u. U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, Aleksandar Latinović, Vila Pajkić i Nenad Pavlović.

Mlade nade scene na svojoj prvoj samostalnoj reviji predstavili su jedinstvene komade odeće inspirisane dizajnom i bojama IQOS ORIGINALS uređaja. Četiri smele boje, vedra tirkizna, jarko crvena, upečatljiva srebrna i elegantna teget, koje čine srž vizuelnog identiteta IQOS ORIGINALS edicije, bile su inspiracija dizajnerima koji su doneli svoje jedinstveno viđenje mode i trendova.

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 1)

Aleksandar Latinović je u kolekciji "Baby Slezzz" inspirisan klasičnim street wearom, a unikatnost i aktuelnost estetike proizilaze iz savremenih umetničkih pravaca i stilskih elemenata underground muzičke scene. Ručno farbanje ili beljenje i flekanje odeće kao i namerno cepanje i destrukcija tekstilne površine, deo su likovnog procesa u intervenciji na tekstilu. Oslikavanje i apliciranje ručno rađenih ilustracija, grafičkih elemenata i heklanih motiva, kombinovano je sa grafiti tehnikom. Sadržaj kratkih priča na odeći proistekao je iz estetike video igara, japanskih crtanih filmova, prikaza životinja i skeleta izmišljenih i kombinovanih vrsta dinosautusa, hladnog i toplog oružja i municije.

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 2)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 3)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 4)

Vila Pajkić je kolekciju posvetila proučavanju dva polariteta crno i belo, sve ili ništa, predstavivši publici da vremenom uprošćeno kategorisanje realnosti prerasta u kompleksnije shvatanje i prihvatanje složenosti sveta i ljudi. Crno bela fotografija suprotno od prostog naziva poseduje mnogo veću dubinu koja se ogleda kroz bogatstvo raznih tonova sive boje. Njenu kolekciju najbolje dočaravaju reči kontrast, čvrstoća, asimetrija, emocija, ulica, repeticija.

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 5)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 6)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 7)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 8)

Nenad Pavlović inspirisan uličnom modom i oblačenjem post-Millenials generacija sa osvrtom na vintage stil opuštene grunge siluete, iznošenih farmerki, 90. godina, dizajnirao je kolekciju "Rese"t. Publiku je uverio da se resetovanjem u nove oblike, reciklažom i redizajnom starih farmerki, slaganjem, oduzimanjem i dodavanjem slojeva već upotrebljenog teksasa, mogu napraviti izuzetno zanimljive i moderne forme džinsa, savremene estetike. Odevni predmeti dobijeni su ponovnom upotrebom vintage farmerki, procesom dekonstrukcije i redizajna, pa se osim vizuelnih promena, dizajnerskim konceptom aktuelizuje i veoma bitna tema ekologije u modi, s obzirom na zagadjenost planete, nepravilno odlaganje i nedovoljno korišćenje garderobe.

U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 9)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 10)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 11)
U okviru ORIGINALS revije predstavili su se pobednici IQOS x BFW konkursa, saznajte više (фото 12)

Dah sveže kreativnosti prostrujao je pistom i zagrejao dlanove mnogobrojne publike na revijama mladih i budućih dizajnera. Očekivanja od njih nisu mala i to sa razlogom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor