Pretraga

Ubistvo, skandal i Lady Gaga. Ovo je sve što znamo o filmu \"House of Gucci\"

Ubistvo, skandal i Lady Gaga. Ovo je sve što znamo o filmu "House of Gucci"

Tekst: Jessica Burrell

Prošle nedelje Lady Gaga je na svoj Instagram feed postavila fotografiju sa glumcem Adamom Driverom i captionom "Signore e Signora Gucci #HouseOfGucci". Ono što je usledilo može se opisati samo kao potpuno ludilo. Fotka je u sekundi postala modna droga, sve sa svojom estetikom sa italijanskih fensi skijališta osamdesetih za koju niko od nas nije bio svestan koliko nam je bila potrebna u životu. Driver nosi oversized avijatorke i u belo odelo za skijanje čija je gornja polovina vezana oko struka, dok je ispod njega najsavršenija mleko-bela rolka sa pletenicama. Gaga je u crnom odelu sa crnim kožnim kaišem (vintage Gucci iz Tom Ford ere ako je verovati Instagramu), na glavi ima belu šubaru i nanizane lance glomaznog zlatnog nakita.  

Ovaj post izazvao je prvi viralni komad pletiva 2021. godine (zahvaljujući Driveru) i postao hrana pomalo uspavanoj meme kulturi, a fotka je brzo rezultirala kombinacijama scena iz "Ratova zvezda" i Bernieja Sandersa u rukavicama. Preko noći se odjednom svuda čulo pitanje: šta je to "House of Gucci"? I kako, gde i kada možemo da se uključimo u priču?

dobrodošli u "HOUSE OF GUCCI"

Viralna fotka Drivera i Gage na lokaciji na italijanskim Alpima, pružila je svetu prvi detalj sa snimanja filma "House of Gucci" po romanu "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" koji je iz 2001. godine napisala Sara Gay Forden, a u režiji Ridleya Scotta. Željno iščekivan film fokusiraće se na ubistvo Maurizia Guccija (Driver) koje se odigralo 1995. godine. Maurizio je bio unuk osnivača brenda Guccioa Guccija i poslednji pripadnik slavne porodice koji je bio ne čelu breda Gucci.

U svojoj prvoj ulozi posle hita iz 2018. "Zvezda je rođena", Gaga igra italijansku pripadnicu visokog društva po imenu Patrizia Reggiani, koja je bila Maurizijeva žena i koja je osuđena za naručivanje i organizovanje njegovog ubistva. Suđenje je bilo pravi medijski spektakl u žiži italijanske javnosti i film će sigurno probuditi interesovanje po celom svetu - i usput po svemu sudeći, izgledati savršeno.

Ovaj projekat je bio u pripremi više od decenije. Priča se da je prvi planirani režiser bio Martin Scorcese, a da je glavnu ulogu trebalo da igra prvo Angelina Jolie, zatim Margot Robbie. Ipak, snimanje je počelo tek početkom ove godine u Rimu, i počele su da se pojavljuju fotografije glumaca sa seta, sve sa Scottom i u kostimima koji su bukvalno skršili internet. U filmu igra i Jeremy Irons - iako se još uvek ne zna u kojoj ulozi - a priča se da su im se pridružili i Al Pacino i Jared Leto.

Ubistvo, skandal i Lady Gaga. Ovo je sve što znamo o filmu "House of Gucci" (фото 1)

SENzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi 

Već na prvu loptu je jasno zbog čega je ova tragična priča toliko primamljiva filmadžijama. Reggiani i Gucci su se upoznali kada su oboje bili u ranim dvadesetim na posh zabavi u Milanu, a venčali su se 1972. Reggiani je bila sklona ekstravaganciji - jahte, privatna ostrva i penthaus stanovi - a njena glamurozna garderoba učinila je da je italijanska štampa prozove Lady Gucci i prenese njenu čuvenu izjavu: "Radije bih plakala u Rolsu, nego bila srećna na biciklu."

Ipak, nakon što ju je muž ostavio zbog mlađe žene, usledio je dramatičan i veoma neprijateljski razvod i Gucci je prodao svoj udeo u porodičnoj firmi za oko 200 miliona dolara. Reggiani nije sakrivala svoju ogorčenost prema bivšem mužu - niti činjenicu da je tražila plaćenog ubicu.

1995. Maurizio Gucci je, sa svojih 46 godina, upucan od strane nepoznatog napadača u Milanu, a njegova bivša žena bila je prva na listi osumnjičenih. U toku 1999, posle burnog suđenja za ubistvo, Reggiani koja je u međuvremenu dobila i nadimak "Crna udovica", je dobila zatvorsku kaznu od 29 godina za svoju ulogu u zločinu. Tvrdila je da je bila upletena protiv svoje volje i dan danas stoji iza toga da je nepravedno osuđena, a iz zatvora je puštena 2017. godine. 

Premijera je zakazana za novembar ove godine, i iskreno, jedva čekamo.

GET THE HOUSE OF GUCCI LOOK

Ubistvo, skandal i Lady Gaga. Ovo je sve što znamo o filmu "House of Gucci" (фото 4)

POZLAĆENA OGRLICA, MASSIMO DUTTI

Ovaj članak prvobitno se pojavio na buro247.com

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor