Zašto su Maison Margiela minđuše podelile internet?

    29.12.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/margiela_cover.jpg

    Zato što su genijalne!

    Postoji malo modnih brendova na svetu koji su sposobni da isprovociraju i da naprave viralni momenat koji će zapaliti internet i staviti ih u žižu. Vetements se pokazao kao predvodnik takvog funkcionisanja u moderno doba interneta i još jedino Margiela uspeva da takve viralne momente napravi i oko svojih stvari.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1577643171547735.jpg

    To se upravo desilo i prethodnih dana jer internet ne prestaje da iznosi svoje mišljenje o jednom paru minđuša. To jest, da budemo precizni radi se o jednoj minđuši koja na sebi ima par minđuša. Zbunjeni ste? Maison Margiela dizajnerski tim je sasvim u skladu sa estetikom i filozofijom brenda napravio minđušu koja izgleda kao par minđuša okačenih o karton, upravo onako kako svakodnevno viđate minđuše izložene u prodavnicama aksesoara.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1577643132680894.jpg

    Ova minđuša/e se prodaje za 300 dolara i onaj deo koji podseća na karton je napravljen od bele kože na kojoj je utisnut MM6 potpis. Zlatne karike koje su okačene o tu kožu mogu da se skinu i onda mogu da se nose kao dve odvojene minđuše. Naravno da nije trebalo puno vremena da neko objavi ove minđuše na Twitteru i da se pokrenu rasprave. Od toga da su preskupe, pa da liče na ušne markice kojima s obeležavaju goveda, do toga da su ukradena ideja drugih dizajera (čekamo da se oglasi Diet Prada), ovaj tvit sakupio je preko pola miliona lajkova i bio retvitovan preko 120 hiljada puta. Verujemo da Maison Margiela tim ne može biti srećniji zgog ove besplatne reklame. Kao što smo rekli na početku teksta: cilj da ovaj artikal postane viralan je postignut. Što se tiče cene setite se samo Balenciaga XL zihernadla minđuša koje su se prodavale 665 dolara. Tako da su ove Margiela, kada razmislite, veoma povoljne. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: