Jonathan Saunders je zamenio svet mode za svet dizajna – želimo svaki komad iz nove linije nameštaja!

01.06.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/sanders_cover.jpg

Nova sezona donela nam je uzbudljive modne vesti, ovog vikenda je objavljeno da će Raf Simons početi saradnju sa Pradom, Phoebe Philo će pokrenuti sopstveni brend, a na upravo završenom Frieze Los Angeles sajmu kreator Jonathan Saunders se vratio na scenu, ali ne na modnu. Škotski dizajner je posle završetka Central Saint Martins škole radio sa dizajnerima kao što su Alexander McQueen, Christian Lacroix, kao i brend Pucci. Sopstvenu modnu kuću zatvorio je 2015. i posle toga je dve godine radio kao deo kreativnog tima kod Diane von Furstenberg, a zatim je nestao sa scene. Sve do prošle nedelje, kada je debitovao sa prvom kolekcijom nameštaja!

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/158254411061951-scaled.jpg

Upućenijima ovo i nije toliko iznenađenje, budući da je Jonathan pre studiranja dizajna završio kurs stolarije i zapravo se tokom njegove modne karijere duge skoro dve decenije često provlačila direktna inspiracija arhitekturom. Kako sam kaže, dugo je razmišljao o ovom koraku i bavio se detaljima kako bi bio kompletno zadovoljan sa svih 15 komada nameštaja koje je prikazao u Los Anđelesu. Kolekcija novog brenda nazvanog jednostavno “Saunders” sadrži artikle kao što su kockasti tabure presvučen kožom, polica od drveta i stakla sa prugama, fotelja od isprepletane kože sa metalnim okvirom…

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1582544110712841-scaled.jpg

Za sada se sve izrađuje po narudžbini za klijente, ali u budućnosti je u planu širenje asortimana. Napuštanje modne scene i njenog frenetičnog rasporeda dozvolilo je Jonathanu da uspori i da dobro promisli šta želi da stvara, ali i kako. U proizvodnji prve kolekcije učestvovao je tim iskusnih zanatlija i u Evropi i u Njujorku gde mu je danas studio. Ipak, tu su i dobre vesti za ljubitelje njegovog talenta za modu, naime najavio je svojevrsno vraćanje kreiranju – povremeno će ukoliko mu se javi želja u kolekcije uključiti komade kao što su blejzeri i haljine.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1582544110525533-scaled.jpg

“Ono što želim da postignem jeste da pravim stvari koje volim i pri tom uživam u procesu stvaranja”, poentirao je Saunders. Lekcija koju bismo svi mogli da primenimo.

Saznaj više:
Povezani članci: