Serija „Dune: Proročanstvo”: Spektakl koji ne propuštamo

    25.07.2024.
    RECOMMENDED

    HBO je predstavio drugi službeni tizer za svoju originalnu dramsku seriju „Dune: Proročanstvo“, čija će prva sezona od šest epizoda premijerno biti prikazana u novembru na HBO-u i Max striming platformama.

    Ova serija je deo prostranog univerzuma koji je kreirao legendarni autor Frank Herbert, i smeštena je 10.000 godina pre uspona Paula Atreidesa.

    Serija za razliku od filma prati sudbinu dve sestre Harkonen dok se suočavaju s brojnim izazovima i pretnjama koje mogu ugroziti budućnost čovečanstva.

    Njihova borba vodi ka osnivanju legendarne sekte, koja će igrati ključnu ulogu u Herbertovom univerzumu. Serija je inspirisana romanom „Sestrinstvo Dine” (Sisterhood of Dune), koji su napisali Brian Herbert i Kevin J. Anderson.

    Očekuje se da će serija dodatno proširiti bogatstvo priča iz Herbertovog univerzuma, donoseći nova uzbuđenja i duboke narative koje fanovi širom sveta željno iščekuju. Kao i deo priče koji u samom filmu nismo imali prilike da vidimo, bar ne tako detaljno kao što će to biti u ovoj seriji.

    dune

    Dune, ne prestaje da fascinira

    Filmska adaptacija pak bazirana na prvom delu kultnog romana Frenka Herberta, od objavljivanja do danas, doživela je veliku popularnost i priznanja.

    Režiser Denis Villeneuve, poznat po svojim radovima na filmovima kao što su „Dolazak” i „Blade Runner 2049“, uspešno je oživeo kompleksni svet Arakisa sa vizuelno impresivnim efektima i dubokim narativima.

    Film „Dune“ (2021) osvojio je šest Oskara, uključujući nagrade za najbolju kameru, najbolju montažu, najbolji zvuk, najbolji vizuelni efekti, najbolji produkcijski dizajn i najbolju originalnu muziku.

    614dae88861b8170318e127ca81ae43a

    Nastavak, „Dune: Drugi deo“, dodatno je istražio Herbertov univerzum, donoseći još veću epsku širinu priče. Film je nastavio da oduševljava publiku i kritičare svojim složenim narativom, razrađenim likovima i zapanjujućim vizuelnim efektima.

    Od serije, za sada, koliko vidimo iz najava možemo da očekujemo isto toliko.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: