Sve što znamo o novoj filmskoj biografiji o Amy Winehouse

    Filmsku priču o Amy Winehouse gledamo u aprilu sledeće godine.
    06.12.2023.
    RECOMMENDED

    Biografski filmovi o muzičarima su posebno popularni u poslednje vreme – Bohemian Rapsody o Freddie Mercuryju, pa filmski životopis o Eltonu Johnu (Rocket Man), o Elvisu imamo već dva, Julia Garner će uskoro zaigrati u biopicu o Madonni, a stiže nam i ostvarenje Sam Taylor Johnson o Amy Winehouse.

    Nazvan Back to Black, po poznatom albumu i Amyinoj pesmi, film će se baviti pevačicinim brzim uzdizanjem do slave i turbulentnih godina nakon toga, sve do njene tragične smrti 2011. Zanimljivo je da je Sam bila prijateljica sa Amy, i što je tražila i dobila sva prava da snimi film o njoj od Amyinog oca Mitcha.

    Ko je u glumačkoj postavi filma Back to Black? Nakon dugog procesa audicija, u kojem su nekoliko imena bila odabrana pa odbačena za ulogu, na kraju je za ulogu Amy odabrana britanska glumica Marisa Abela.

    Abela je najpoznatija po ulozi Yasmin u seriji Industry, a pojavljuje se i u filmu Barbie, Grete Gerwig, a rediteljka i studio želeli su nekog ko je relativno nepoznat, mlad, i da pomalo podseća na Amy.

    Back to Black biće objavljen u Velikoj Britaniji i Poljskoj 12. aprila 2024. godine, a u Nemačkoj, Holandiji i Australiji 18. aprila 2024. godine. Datum objave u SAD-u još uvek nije objavljen.

    Saznaj više:
    Povezani članci: