U Beogradu otvoren HOTEL ZA INSEKTE

  10.06.2024.
  RECOMMENDED

  Beograd je postao bogatiji za još jedan hotel – hotel za insekte! Ovaj pomalo neobičan objekat, koji služi za povećanje populacije korisnih insekata, osvanuo je u Topčiderskom parku. Barcaffe želi da skrene pažnju na očuvanje biološke raznolikosti, a pravi primer za to je sve popularniji blend Barcaffe Espresso Flora, koji se proizvodi uz poštovanje strogih etičkih i ekoloških standarda, odnosno bez bilo kakvih negativnih uticaja prirodu i lokalnu zajednicu.

  Barcaffe espresso želi da podigne svest o značaju insekata, koji predstavljaju važnu kariku svakog ekosistema, ali sa druge strane, sve teže pronalaze svoje stanište u prirodi. Zato smo odlučili da jedan ovakav primerak poklonimo našem glavnom gradu i skrenemo pažnju na značaj biljnog i životinjskog sveta, naročito na zelenim površinama urbanijih sredina, kaže Nikola Mandić, regionalni menadžer za razvoj Barcaffe brenda.

  Barcaffe postavio hotel za insekte
  Šta je zapravo hotel za insekte?

  Hoteli za insekte su sve popularniji u svetu, jer privlače korisne vrste koje oprašuju biljke i tako podstiču biodiverzitet. Takođe, doprinose kontroli šetočina u poljoprivrednom uzgoju i smanjuju potrebu za hemijskim pesticidima.

  – Naš premijum blend Barcaffe Espresso Flora deo je rastuće zajednice koja stvara bolju i zeleniju planetu. Najveći pokazatelj za to je Rainforest Alliance – sertifikat saveza kišnih šuma koji promoviše ekološku odgovornost i podrazumeva pridržavanje niza propisa. Plantaže i farme koje imaju Rainforest Alliance u potpunosti poštuju važnost očuvanja biološke raznolikosti, prirode i životinjskih staništa, kao i dobrobiti radnika i njihovih porodica. Ovaj žig na pakovanju dakle znači da je svako zrno sertifikovano a osim toga, naša Flora pakovana je u ekološki prihvatljivu foliju, bez aluminijuma, kaže Marko Vukčević, voditelj prodaje za Barcaffe espresso u Atlantic grupi.

  Flora PR

  Zahvaljujući različitim materijalima od kojih je sačinjen hotel za insekte, pčele, bubamare, leptiri i drugi oprašivači dobiće bezbedno mesto u kom će moći da borave i provedu zimu. Ipak, u periodu kada je toplo, u ove konstrukcije najviše svraćaju pčele kojima nisu potrebna velika gnezda u smislu socijalne organizacije. To znači da sasvim bezbedno  da se posmatraju izbliza, što predstavlja još jednu vrednost ovih korisnih objekata.

  Obavezno svratite u Topčiderski park ovih dana da pogledate kako hotel za insekte “radi” u svom prirodnom okruženju i postanite deo Barcaffe Espresso Flora zajednice koja brine o ekosistemu.

  Tekst i fotografije: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: