Istraživanje muškosti i ženstvenosti: Chanel dizajnirao kostime za novi balet opere u Parizu

27.09.2023.
RECOMMENDED

Petu godinu za redom, modna kuća Chanel glavni je pokrovitelj Pariske opere, čime je nastavila da gaji svoje istorijske veze sa muzikom i plesom.

Nova baletska predstava Singularités plurielles, koja je inspirisana Kvintetom za duvačke i klavirske kompozicije kompozitora Andréa Capleta, nadahnula je kreatorku Virginie Viard koja je radila scenske kostime.

Chanel je nastavio saradnju sa operom u Parizu, kreirajući šest kostima za glavne plesače.

chanel singularites plurielles ballet
Chanel za Parisku operu

Dve balerine nose ružičaste bodije u nijansama koje se na prvi pogled ne razlikuju mnogo, sa velikom satenskom mašnom na poprsju, zajedno sa kratkim pantalonama od žoržeta, inspirisane siluetom iz kolekcije kuće za proleće/leto 2023.

Druga kreacija sastoji se od pantalona sa satenskim reverima prepravljena iz Haute Couture kolekcije za jesen/zimu 2019. u tri različita dezena od tvida.

chanel singularites plurielles ballet 2
Novi balet Pariske opere

Kostimi u ovom baletu su ključni deo priče o istraživanju muškosti i ženstvenosti, a plesači se na sceni presvlače – iz bodija u odelo sa pantalonama.

chanel singularites plurielles ballet 3 1

Svako odelo je napravljeno od prepoznatljivog Chanel tvida i zlatnih dugmadi koji sijaju na svetlu scene i naglašavaju pokrete plesača.

Saznaj više:
Povezani članci: