Kreativna direktorka Sarah Burton napušta Alexander McQueen

    11.09.2023.
    RECOMMENDED

    Kreativna direktorka brenda Alexander McQueen i renomirana dizajnerka Sarah Burton upravo je najavila da će napustiti modnu kuću posle 26 godina saradnje.

    Burton se pridružila timu kao praktikantkinja 1996. godine, nakon čega je postala McQueenova asistentkinja i zatim preuzela ulogu kreativne direktorke posle njegovog samoubistva 2010. godine. 

    Tokom prethodnih trinaest godina, Burton je modernizovala modnu kuću i dovela je do sledeće etape komercijalnog uspeha. Kerning, francuska grupacija koja ima vlasništvo brenda, zvanično su potvrdili njen odlazak i izjavili da će ,,njen doprinos poslednjih 26 godina ostaviti neizbrisiv trag”.

    Alexander McQueen Sarah Burton
    Alexander McQueen SS20

    U svojoj izjavi Sarah Burton odala je počast svom timu i šefu Kerning kompanije, ali naglasila i posebnu ulogu koju je McQueen imao u njenoj karijeri. ,,Pre svega, želim da se zahvalim Leeju Alexandru McQueenu. Toliko toga me naučio i zauvek ću mu biti zahvalna”, zaključila je.

    I dalje se ne zna ko će prezueti njenu ulogu kada napusti modnu kuću, ali je potvrđeno da će SS24 revija, koja se održava tokom Pariske nedelje mode ovog meseca, biti dizajnerkina poslednja za Alexander McQueen.

    Saznaj više:
    Povezani članci: