Pretraga

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad

Tekst: BURO.

U Rougemarin Parku u Zagrebu predstavljeni su program i najzvučnija imena ovogodišnjeg 14. Weekend Media Festivala u Rovinju, najočekivanijeg događaja u godini, mesta susreta vodećih medijskih, marketinških i stručnjaka za komunikaciju. Weekend će se ove godine održati pod sloganom "Živio život" od 23. do 26. septembra na već tradicionalnom mestu: u staroj Fabrici duvana u Rovinju, uz samu rovinjsku rivu.

Među mnogobrojnim panelima, predavanjima i raspravama, na ovogodišnjem izdanju Weekend Media Festivala, posebno se ističu nastup poznatog svetskog filozofa Slavoja Žižeka kao i predavanje nemačkog psihijatra Manfreda Spitzera, autora bestelera „Epidemija pametnih telefona“, „Usamljenost“ i „Digitalna demencija“, koji na popularan način posmatra problem uticaja tehnologije na život savremenog čoveka. Veliki interes izaziva i dolazak Gorana Bogdana, trenutno najveće regionalne glumačke zvezde mlađe generacije.

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad (фото 1)

„Nakon godinu dana pauze svi smo jedva dočekali da se ponovno okupimo na 14. izdanju Weekend Media Festivala. Rovinj će opet biti središte dobre komunikacije, druženja i zabave. Posjetiteljima ovogodišnjeg WMF-a pripremili smo iznimno bogat program s nizom atraktivnih i korisnih tema koje povezuju trendove i fenomene u medijima, marketingu i odnosima s javnošću, poduzetništvu, kreativnoj industriji, ali i društvu općenito. Vodili smo računa o interesima naših sudionika, nastojimo kao i prethodnih godina predvidjeti neke trendove i dati smjernice za suočavanje s njima, istovremeno razbijamo i tabue, spajamo nespojivo i obećavamo dobru zabavu“, izjavio je u Zagrebu Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad (фото 2)

Tomo Ricov

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad (фото 3)

Pored njega, gostima se u ime Adris grupe, domaćina i pokrovitela festivala, obratila i Kristina Miljavac:

„Postoji jedna zaista posebna veza između Weekend Media Festivala i Adrisa. Ponosni smo generalni pokrovitelj i domaćin od prvog izdanja. Dugovječnost i uspjeh WMF-a rezultat je zajedničke vizije, jedinstvenog koncepta i prekrasne lokacije ali i napora koje smo ulagali kroz godine. Festival je rastao, program je kroz godine bio sve bogatiji, teme sve provokativnije… Paralelno, Adris je u posljednjih petnaestak godina u turizam investirao gotovo 10 milijardi kuna i Rovinj preoblikovao u elitnu turističku destinaciju ali i prepoznatljivu event destinaciju. Tome je nemjerljivo pridonio i WMF“.

14. Weekend Media Festival u Rovinju biće najbolji dosad (фото 4)

Kristina Miljavac

Weekend je poznat, uz vrhunske rasprave stručnjaka iz raznih sfera, i po najboljim partijimaa na nekoliko različitih lokacija, koji ni ove godine neće izostati.

Preduslov za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti vakcinisane osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan test. Antigenski, tzv. brzi test će biti moguće obaviti i na samom ulazu u prostor stare Fabrike duvana.